Иконата с чудотворните мощи на , пристига на 14 август

...
Иконата с чудотворните мощи на , пристига на 14 август
Коментари Харесай

Мощите на Св. Ефрем Нови идват в Приморско на 14 август

Иконата с чудотворните мощи на, идва на 14 август (събота) в 9 часа в храм " Св. Св. Кирил и Методий ", в Приморско. С благословението на Сливенския митрополит Йоаникий, светинята ще остане през целия ден за поклонение на християните. От 19 часа в храма ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно избавление.

Множество чудеса се случиха и в България на местата, където иконата беше изложена за поклонение. Жена от Ямбол показа за мигновенна помощ от св. Ефрем Нови в миг, когато се е била задавила и го е призовала в мозъка си. Млада дама от Тополовград на име Петя, свидетелства за излекуване от тежка форма на ковид и отдава спасението си на молитвите към Свети Ефрем. Жена от Елхово си е намерила работа, откакто се е помолила на иконата. В Поморие бургазлия, описа за възобновяване си от онкологично заболяване. Десетки са случаите на българи, които откакто са се молили на мощите на свети Ефрем Нови Чудотворец са получили помощ.
 Чудотворните мощи на св. Ефрем идват в Черноморец Чудотворните мощи на св. Ефрем идват в Черноморец
Чудотворната икона с мощите на св. Ефрем Нови идва в Черноморец на 13 август. Тя ще може да се види в църквата " Св. Никола " в край...

От 20 часа в локалното читалище „ Самообразование - 1919 “ ще бъде прожектиран и кино лентата за Св. Ефрем Нови " Светецът мълния ". Автор е журналистът Ангел Бончев. Лентата споделя за ангелския живот и дивните чудеса на св. Ефрем Нови. Във кино лентата вземат участие хора, допрени от светеца мълния, както го назовават св. Ефрем в Гърция и Румъния. В " Светецът мълния " са снимани персоналните истории на хора, случили се през годините за изцеления от ракови болести, връщане към живота на едно мъртво в утробата на майка му бебе, възобновяване от психическо заболяване на една българка, която преди този момент се е пробвала да се самоубие. Ще научите и за разкриването на свети Ефрем пред майка Минодора, игумения на манастира " Рождество Богородично " в Кабиле, преди 10 години.

Известна гръцка певица споделя по какъв начин Свети Ефрем я е предпазил от загуба на гласа й. Голямата българска актриса Емилия Радева озвучава сцена във кино лентата, превъплъщавайки се в майка Макария, която е намерила мощите на свети Ефрем Нови на 3 януари 1950 година.

Филмът „ Светецът мълния “ е притежател на първа премия на фестивала „ Славянска приказка “!

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР