Игрите на открито са най-здравословни и забавни. Но има моменти,

...
Игрите на открито са най-здравословни и забавни. Но има моменти,
Коментари Харесай

5 забавни игри с лист и химикал

Игрите навън са най-здравословни и занимателни. Но има моменти, когато убийствените жеги на открито или летните, а напълно скоро и есенни дъждове няма да разрешават на децата да изкарват по през целия ден под намерено небе. Затова на помощ идват заниманията вкъщи – и защото знам, че множеството родители сме добре осведомени с вредите от цифровите устройства, си мисля, че можем да подтикваме децата да опитат и игрите от нашето детство, за които не би трябвало нищо повече с изключение на лист и химикал. 



" Морски шах "

Морският шах е една от първите игри с лист и писалка, които всяко дете научава. Можете да я играете безусловно на всички места. Чертаете на листа дребен квадрат и го разделяте на три по хоризонтала и по вертикала, тъй че да се образуват 9 дребни квадратчета. Играе се от двама души, които редуват ходовете си, като избират по един квадрат, в който слагат знака 0 или X. Целта на играта е да се попълнят три квадрата с идентичен знак един до друг – отвесно, хоризонтално или по диагонал. Печели този, който първи успее. Играта може да се играе и на рундове, до момента в който един от двамата играчи завоюва повече победи. 

" Бесеница "

Измисляте си дума. Пишете първата и последната писмен знак, а на мястото на останалите слагате по една чертичка. След това другият състезател (може и да са повече от двама, тогава всеки от играчите, които отгатват, имат право на един ход) би трябвало да изрежда букви и в случай че те са част от думата, би трябвало да поставите познатата писмен знак на вярната позиция в думата. Ако буквата се повтаря на повече позиции, те също би трябвало да бъдат маркирани. Ако играчът не отгатне, неверният ход се отбелязва, като се рисува детайл от бесилка и дребосъче (например глава, по-късно ръце, тяло и т.н.). Играта свършва, когато играчите познаят думата или са " обесени ", т.е. рисунката на бесилката и човечето е приключена. Една дребна загадка от мен – измисляйте думи, които са по-кратки, с по-малко букви, по този начин ще затрудните повече другите играещи.

Вариации на тази игра съществуват по целия свят. Убедена съм, че част от родителите са я играли и на уроците по непознати езици. " Бесеницата " в действителност развива лингвистичните умения, тъй че не се колебайте да я прилагате и когато помагате на дребните възпитаници с домашните по британски. 



" Точки и квадрати "

Тази игра за двама е лесна и доста вълнуваща. Трябва да нашарите целия лист с дребни точки, няма значение къде – просто ги поставете на листа. След това си осигурете два молива или химикали с друг цвят, с цел да е ясно кой коя линия е направил и играта може да стартира незабавно. Двамата играчи се редуват и съединяват две прилежащи точки по отвесния или хоризонталния ред, а този, който постави последната линия и образува квадрат, печели точка. Тук се тренира стратегическото мислене и наблюдателността, като докато се играе, би трябвало да се мисли по какъв начин да се образува квадрат, само че и да се попречи на другия да го направи. 

И още... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР