Играта с продуктите в този трислоен и нетрадиционен чийзкейк (без

...
Играта с продуктите в този трислоен и нетрадиционен чийзкейк (без
Коментари Харесай

Сладко изкушение! Ще си оближете пръстите с този студен боровинков чийзкейк!

Играта с продуктите в този трислоен и нетрадиционен чийзкейк (без никакво сирене) ще забавлява всеки, който го подготви, опита, или за какво не, получи като подарък, написа menumag.bg. Необходими артикули за 12 порции

за блата:
½ ч. ч. едро смлени орехи
2 ч. ч. смлени маслени бисквити
1 с. л. стафиди
100 гр. меко масло
за пълнежа:
1 ч. ч. изцедено кисело мляко
1 ч. ч. студена сметана за разтрошаване
2 белтъка
⅔ ч. ч. захар
4 с. л. вода за белтъците
1 с. л. желатин
4 с. л. студена вода за желатина
1 ч. ч. черни боровинки, пресни или замразени
за горния пласт:
1 ч. ч. черни боровинки
1 ч. ч. бяло сладко пенливо вино
1 с. л. желатин
4 с. л. вода

Начин на подготвяне

1. Орехите се смесват с бисквитите, стафидите и маслото. Тестото се притиска по дъното и стените на форма с преносими стени, силиконова форма за сладкиши или железна форма, застлана с хартия за печене. Слага се във загрята фурна за 8 мин. на 170° С. Охлажда се.

2. Захарта се поставя да заври дружно с водата на доста гъст сироп - капка от сиропа, пуснат в ледена вода, би трябвало да стане на топче.

3. Белтъците се разрушават с щипка сол на сняг. Горещият сироп се налива на тънка бликам в белтъците при непрестанно разтрошаване.

4. Сметаната се разрушава на сняг. Желатинът за пълнежа се накисва във водата, до момента в който набъбне, и се стопява на водна баня или в микровълновата фурна за 30 сек., без да завира.

5. Киселото мляко се разрушава и се смесва с разрушената сметана, белтъците и желатина. Сместа се разделя на две елементи. В едната се поставят боровинките, като половината от тях може леко да се пасират авансово.

6. На дъното на формата се поставя боровинковият пласт, от горната страна се сипва белият крем. Оставя се в хладилника да се стегне.

7. За горния пласт желатинът се накисва във водата. Виното се загрява и в него се стопява желатинът. Ако има потребност, се прибавят 1-2 с. л. захар. Охлажда се до полужелиране и се смесва с боровинките.

8. Върху стегнатия сладкиш се сипва боровинковото желе и още веднъж се охлажда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР