Играчите oт Континенталната хокейна лига (КХЛ) получиха разрешение да участват

...
Играчите oт Континенталната хокейна лига (КХЛ) получиха разрешение да участват
Коментари Харесай

Руската хокейна лига разреши на играчите да участват в олимпийските игри

Играчите oт Континенталната хокейна лига (КХЛ) получиха позволение да вземат участие в олимпийския шампионат. Русия също ще изпрати тим на игрите в Пьончан, като той ще се състезава под безпристрастен байрак поради наказването, което беше наложено на страната от Международния олимпийски комитет (МОК).

" Бордът на шефовете на КХЛ поддържа решението да има съветски тим в Пьночан под безпристрастен байрак и също по този начин пожелава триумф на всички играчи от лигата, които ще показват националните тимове на своите страни ", се споделя в известието на КХЛ.

Евентуално неявяване на играчите от съветската лига щеше да е доста огромен удар за олимпийския шампионат, откакто Националната хокейна лига (НХЛ) спря от присъединяване своите състезатели.

КХЛ е второто най-силно състезание след НХЛ. През сегашния сезона в него вземат участие 27 тима от седем страни - 21 от Русия и по един от Беларус, Латвия, Финландия, Словакия, Казахстан и Китай.

Миналия месец президентът на КХЛ Дмитрий Чернишенко съобщи, че лигата може да забрани на играчите да пътуват за Пьончан след глобите против съветския спорт поради разкритията за държавно спонсорирана допинг скица.

Президентът Владимир Путин и спортните ръководителите в Русия обаче дадоха зелена светлина на своите спортисти да се състезават в Пьончан под безпристрастен байрак и химн.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР