Игор Никифоров, доктор на медицинските науки и нарколог съветва как

...
Игор Никифоров, доктор на медицинските науки и нарколог съветва как
Коментари Харесай

Как да се предпазим от алкохолно отравяне през празничните дни

Игор Никифоров, лекар на медицинските науки и нарколог поучава по какъв начин да се избегне препиването по време на дългите празници.
Според него, с цел да не се надвишават рационалните граници при потреблението на е по-добре да се въздържате от прекомерно дълги престои край трапезата в празничните дни. " По празници и по-късно има какво още да се направи в свободното време за отдих ", сподели той.
 Ето коя е най-безобидната алкохолна напитка Ето коя е най-безобидната алкохолна напитка
Алкохолната напитка, която е минимум нездравословна и с релативно ниско наличие на калории, е виното, разкри това диетологът Олга Шмелев...
Никифоров също посъветва да не се надвишава самостоятелната норма на пиянство. „ Ако човек се напива от една чаша вино, само че употребява две или три поради празниците, това не е обикновено “, добави той.
Лекарят уточни, че несъразмерната консумация на алкохол по време на дългите майски празници заплашва със съществени последствия за организма. Сред тях той открои изострен алкохолен хепатит и изострен панкреатит, които могат да бъдат съдбовни.
Евгени Брун, психиатър-нарколог на свободна процедура към съветското Министерство на здравеопазването, съобщи, че при положение на алкохолно отравяне, преди всичко, е належащо да спите повече и да пиете доста вода. Според него може да възникне в допълнение хранително отравяне поради корист с алкохол. " Ако отравянето е тежко, би трябвало неотложно да се обадите за кола за спешна помощ ", сподели Брун. „ Ако отравянето е леко, тогава би трябвало да наблюдавате изпражненията си, да избягвате дехидратацията и да спите повече ”.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР