Игнорира ли България Турция за еврочленството? Това е основният въпрос,

...
Игнорира ли България Турция за еврочленството? Това е основният въпрос,
Коментари Харесай

Игнорира ли България Турция за еврочленството?


Игнорира ли България Турция за еврочленството? Това е главният въпрос, който се чака да бъде подложен от турска страна на срещата сред премиера Бойко Борисов, турския му сътрудник Бинали Йълдъръм и президента Реджеп Тайип Ердоган на следващия ден.

Две съществени тематики се чака да сложи турският президент на срещата с министър ръководителя Борисов. Първата е за възобновяване на парцелите на мюсюлманското изповедание.

„ България също има български жители от турски генезис. България е демократична страна и там също има права. Желаем да се реставрират джамиите, които са в България и да се върнат парцелите на вероизповеданието и също по този начин, както ние почитаме всички религии, по този начин да ги почитате и вие ”, съобщи Олчай Йозгюн, ръководител на Балканското изселническо сдружение.

Очаква се също на срещата Ердоган да сложи въпроса за какво България не е планувала тематиката за участието на Турция в Евросъюза в програмата за председателството.

 

„ Както споделих доскоро Турция и България са съседски страни и ние се надяваме България да подкрепи Турция към еврочленството. Турция постоянно е била обърната към Европа и входната ни врата за Европа е България и доста желаеме България да ни подкрепи за влизането в Европа ".

Очаква се също по този начин да бъде разисквано решението на България да предложи по-скоро особено съглашение за визите, за митническите съглашения и за културното завещание.

До момента от ограничения за сигурност програмата се промени три пъти. Засега е несъмнено, че среща с Ердоган и министър-председателя Бинали Йълдъръм ще има. Къде обаче ще е тя, се пази в загадка. / Бтв

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР