ИЕФЕМ - БАН организира концерта съвместно с Национален институт Софийска

...
ИЕФЕМ - БАН организира концерта съвместно с Национален институт Софийска
Коментари Харесай

Музика за Музея

ИЕФЕМ - Българска академия на науките провежда концерта взаимно с Национален институт " Софийска филхармония " в границите на акцията " Опознай традициите, с цел да обикнеш народа си! ". Каузата е основаването на Образователен център на Националния етнографски музей. Без възнаграждения ще вземат участие и едни от най-хубавите реализатори на български национални песни, танци и модерни групи с етно звучене.

Това са: Бистришките баби, Ансамбъл Чинари, Нина Николина, Космическите гласове - Ваня Монева, Булгара, Етнотикс, Оратница, Магдалена Петрович (виолончело), Гром Падина, Ива и Ева Валентинови, Диджей Дхарба и другари

Концерт с такова съчетаване на изпълнителите се провежда за първи път в зала България.

След 10-месечна акция са събрани средствата, нужни за ремонт на трите пространства за Образователен център на Националния етнографски музей. Готов е архитектурният план с помощта на младите архитекти от Сдружение " Мещра ". Остава да се съберат 33 000 лв. за обзавеждане и съоръжение на трите пространства в постройката на Княжеския замък.

В центъра ще се организират част от часовете в учебните стратегии. Деца и възрастни ще могат да се научат на някои от обичайните български занаяти и практики - грънчарство, тъкачество, везба, подготвяне на обредни хлябове и ястия, и други. Учениците ще се срещат със занаятите, обредите, музиката и знаците на другите националности и етнически общности.

Билетите са на цени от 10, 12, 15 и 20 лева.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР