Идващото оборудване за Белене не се съхранява както трябва, обяви

...
Идващото оборудване за Белене не се съхранява както трябва, обяви
Коментари Харесай

Овчаров: Оборудването за АЕЦ Белене не се съхранява правилно

Идващото съоръжение за " Белене " не се съхранява както би трябвало, разгласи някогашният енергиен министър от времето на кабинета " Станишев " Румен Овчаров, който тогава беше освободен от поста си поради корупция - така наречен спекулация " Топлофикация ", а в този момент има обвинявания както за плана " Белене ", по този начин и за Мини " Бобов дол ". Той сподели фотоси в студиото на bTV, с цел да удостовери изказванията си.
По думите му идващото съоръжение не се консервира и няма гаранция, че в бъдеще няма да има повреди поради погрешно предпазване.
Овчаров добави, че съхранението на оборудването няма да бъде на ниска цена и прикани страната да откри специалисти у нас, които да се погрижат за това. Той подсети и, че преди време е предложил да намерим метод и вероятно да плащаме оборудването да си стои в Русия, тъй като там ще се грижат по-добре за него.
Припомняме, че оборудването е част от делото, което загубихме против " Атомстройекспорт " - на стойност 620 млн. евро.
" С " Белене " дълго време вървим в неверната посока. Въпросът е каква е позицията на българската страна , няма издигната АЕЦ без такава позиция. Глупави и наивни са приказки на страната, че някой ще пристигна и ще построи централата. Държава носи отговорност за построяването, за вреда на трета страна, за радиоактивните боклуци ", сподели още Овчаров.
Припомняме, че сега Овчаров има обвинявания за умишлена занемареност за Мини " Бобов дол " - за отдаването им на концесия на Христо Ковачки, както и за " Белене " - за нанесени вреди от 193 млн. евро, тъй като като министър е позволил подписване на съглашение сред НЕК и " Атомстройекспорт ", преди да е определен вложител по плана " Белене ".
Помолен да разяснява проблема " Емко " Овчаров съобщи, че този случай и така наречен " Кумгейт " са доста директно свързани тематики, тъй като " това е моделът на ръководство ГЕРБ или Борисов. Той прави каквото си изиска в страната. Защото казусът на " Емко " породи, когато Гебрев реши, че ще става притежател на " Дунарит ". Това всичко се случва със знанието и напътствието на министър-председателя. Бойко Борисов прави каквото си желае и никой не му се бърка, Делян Добрев прави каквото си желае в Хасково и никой не може да му се бърка. ГЕРБ ръководят към този момент толкоз време, че взеха решение, че всички те са началници, а ние сме простаци. Въпросът е по какъв метод страната осребрява активите на КТБ, досега го прави по най-лошия метод. Ще се освободим от тези модели, когато ГЕРБ и Бойко Борисов бъдат свалени от власт . "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР