идва в момент, когато е причислен със заповед на

...
 идва в момент, когато е причислен със заповед на
Коментари Харесай

Емил Георгиев: Прокуратурата трябва да вземе отношение по темата за подслушванията

" идва в миг, когато е присъединен със заповед на Бойко Рашков към работна група за следствие на подслушванията на опозиционни политици ". Това заяви адвокат Емил Георгиев, от самодейността " Правосъдие за всеки ", които през днешния ден провеждат митинг пред Съдебната палата.

Вечерта на 1-ви юни, откакто стана ясно, че има акция против върховен служител на реда, служебният вътрешен министър Бойко Рашков направи връзка сред нея и разпоредената от него вътрешна инспекция след изказванията за подслушване на представители на опозицията преди вота на 4 април.

Началникът на бранш „ Културно-исторически полезности ” в Главната дирекция „ Национална полиция ” Ангел Папалезов е упрекнат за присъединяване в проведена незаконна група, заяви Специализираната прокуратура.

Адвокатът разяснява, че е е направил информация, съгласно която Папалезов от 2008-а година работи в Министерство на вътрешните работи по направлението, обвързвано с културните полезности:

" Той е бил там и когато управлението е било на ГЕРБ. Работил е и дружно с прокуратурата по интервенции и акции, осъществени по запазване на културното завещание. Много е забавен моментът, в който прокуратурата се сеща, че той гонел единствено дребни риби, а не се занимавал с едрите акули в този отрасъл ".   

Георгиев позволи, че по тази диря може да се е работило и по-отдавна, само че да е било против незнаен причинител:

" Интересно ще бъде по кое време незнайният причинител се трансформира в прочут, дали това съответствува със заповедта за назначение от министър Рашков на този човек в работната група по следствието на подслушванията ".

Емил Георгиев акцентира изрично, че прокуратурата би трябвало да вземе отношение по тематиката за подслушванията :

" Ако това закононарушение е осъществено от длъжностно лице, влече след себе си наказване отнемане от независимост от 1 до 5 години. Т.е. не приказваме за нещо дребно, а за в действителност съществено ". 

Интервюто на Снежана Иванова с Емил Георгиев в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР