Идеята за универсален самолет“ за всички случаи на живота изначално

...
Идеята за универсален самолет“ за всички случаи на живота изначално
Коментари Харесай

Сметната палата на САЩ: над 70% от изтребителите F-35 са небоеспособни!

Идеята за „ повсеместен аероплан “ за всички случаи на живота изначално изглеждаше съмнителна

Консервативното американско издание The Epoch Times разгласява публикация 70 Percent or More of F-35s May Not Be Combat Capable („ 70 или повече % от F-35 може да не са боеспособни “), в която, базирайки се на отчет от Сметната палата на Съединени американски щати (GAO) за 2023 година, упреква Пентагона, че крие действителните данни за бойната успеваемост на бойните самолети на страната.



написа колумнистът на изданието Марк Фреденбърг, акцентирайки измамата на Пентагона, който дълги години заблуждаваше американската общност за действителните бойни качества на Военновъздушни сили на Съединени американски щати, станали явни след публикуването на отчета на GAO.

„ Типичната публикация “ в американските медии, както и доста документи на Пентагона, дават числа за готовността на F-35 за осъществяване на задачи (mission capable), което елементарният човек свързва с бойна подготвеност (combat capable), отбелязва Фреденбург.

Измамата се крие в метода, по който програмният офис на F-35 и Министерството на защитата дефинират „ кадърен на задача “. Оказва се, че дефиницията на Министерството на защитата за „ кадърен за задача “ не значи „ боеспособен “.

Това значи, че самолетът може да лети и да извършва най-малко една задача. Мисията може да бъде изпитателна, подготвителна или друга и по никакъв метод да не е обвързвана с бойни дейности. Такива самолети може даже да не са в положение да извършат цялостния набор от проби или извършения.

Има и различен, по-сериозен индикатор: изцяло кадърен за задача (full mission capable). Такива изтребители, по-специално F-35, би трябвало да могат да извършват изпитателни, разследващи и бойни задачи. Данните на отчета на GAO за проблемите с F-35 от позиция на написа Марк Фреденбърг:



Авторът на публикацията в The Epoch Times е прав и не е прав по едно и също време. Факт е, че Пентагонът в никакъв случай не е отричал съществуването на стотици градивни дефекти във F-35, само че благодарение на хитрата фраза заблуди както необятната аудитория, по този начин и евентуалните купувачи на това „ летящо неразбирателство “ от страните - членки на НАТО.

От самото начало на производството си F-35 " страдаше от безконечен брой неточности ", написа Business Insider. През 2021 година бяха преброени 857 механически дефекта в структурата на F-35, редица от които имаха и излагаха живота на водача на риск. Корпорацията Lockheed Martin не в профил тези недостатъци, само че продължи, както писахме,

В средата на декември предходната година изтребител F-35B на морската пехота на Съединени американски щати се разруши в Тексас. При кацане самолетът се накланя на носа, колесникът му се счупва, той се изтъркулва от пистата, завъртайки се към личната си ос, и закача земята с крилото си. Пилотът едвам съумя да катапултира.

Причината за случая е обвързвано с трептения на мотора, споделиха военните. Поради откритите се разглеждаше разновидността за инсталиране на по-модерния мотор General Electric F120 на F-35, само че Пентагонът го отхвърли. Известният боен коментатор Тайлър Рогоуей го назова

Тъй като систематичните недостатъци в силовата установка на изтребителя не можеха да бъдат изцяло отстранени, казусът беше решен по следния метод: те предложиха на Военновъздушни сили да има на разположение изправен авариен мотор. Инцидентът в Тексас обаче сподели, че би било хубаво да имате на разположение напряко авариен F-35.

Водещи американски авиоконструктори означават покварата на самата концепция за основаване на повсеместен аероплан за всички случаи. Един от главните разработчици на изтребителя F-16 Пиер Спрей в изявление за американския интернет запас Digg.com назова F-35 „ пуйка “.

В Америка пуйката е един от знаците на хибрид на нелепостта и ситостта. „ Вземете да вземем за пример F-35 с отвесно политане... Масивната задвижваща система „ изяжда “ забележителна част от товароносимостта на самолета, а относително дребните крила не му обезпечават нужната маневреност и във въздушния пердах или за директна поддръжка на сухопътни сили.

Същата липса на маневреност характеризира и разновидностите, създадени за Военновъздушни сили и Военноморски сили. Максималната скорост на F-35 от 1,6 Маха също е малко евентуално да удиви въображението, защото тази цифра за модерни изтребители от Русия, Европа и Съединените щати всеобщо доближава или надвишава два Маха.

Що се отнася до " невидимостта " на F-35, тя може да бъде обезпечена единствено в случай че носи всичките си бомби и ракети вътре във фюзелажа. Ако ракетите са на външно окачване /т.нар. прашки/, изтребителят става видим. И даже при минимално натоварване, F-35 „ написа The Daily Beast.

F-35 не може да се употребява в условия на мощна противовъздушна защита на съперника. Единственият път, когато това се случи, F-35 на израелските военновъздушни сили беше свален от античната руска система за противовъздушна защита С-200, която беше на въоръжение в сирийската противовъздушна защита, оповестява The Drive, отбелязвайки, че Израел повече няма да употребява F -35 на бойни задачи в Сирия,

По този метод обстановката с летящата „ пуйка “ F-35 и въобще със актуалните изтребители като цяло е доста по-лоша, в сравнение с Марк Фреденбург я показва.

В сегашната действителност Съединени американски щати не разполагат с боеспособни изтребители от пето потомство. Най-скъпият американски изтребител от пето потомство F-22 се оказа изцяло неспособен за приложимост заради неподходящите си механически характерности.

През юли 2009 година производството на F-22, който получи нелицеприятното название Technological Nightmare („ Технологическият Кошмар “), беше прекратено.

„ “, заяви DefenseNews през май 2021 година През същата година изтребителят стартира да се извежда от употреба.

Разработката на шесто потомство американски изтребител беше, както писахме, неуспех. През август 2022 година Военновъздушните сили се отхвърлиха от мотора от шесто потомство, който беше разработван в продължение на 15 години от General Electric Aviation и Pratt & Whitney.

Военният портал Defence One разгласява унищожителна публикация Multibillion Engine Deals Show Air Force Wants to Maintain Three Future Warplane Makers, изразявайки отвращение от лъжите на военните, които настояват, че изтребителят от шесто потомство към този момент е летял и дори е счупил доста върхове. Оказа се, както сподели министърът на Военновъздушни сили на Съединени американски щати Франк Кендъл предходната пролет, че

Както се оказа, Пентагонът освен лъже, само че и краде. Освен това самите те не могат да кажат къде, кой, от кого и какъв брой са откраднали.

През 2022 година Пентагонът се провали на петия си одит в историята, като не съумя да регистрира 61% от активите си. Одитът е осъществен от 1,6 хиляди инспектори. Те откриха пропуски в счетоводството на активите на министерството, които включват 19,7 хиляди самолета, повече от 290 кораба, съоръжение и оръжия, както и здания, пътища и огради на повече от 4,8 хиляди обекта по света.

В сходство със закона, от началото на 90-те години на предишния век, всички държавни институции в Съединени американски щати са задължени да минават през одити, написа изданието. Първата инспекция на Пентагона се състоя през декември 2017 година, само че опитът се провали, както и идващите четири.

Миналия декември Пентагонът се провали на шестия си следващ одит. Пентагонът съумя да регистрира единствено половината от своите активи на стойност 3,8 трилиона $ (включително съоръжение, уреди и т.н.). Това значи, че 1,9 трилиона $ не са регистрирани. Това е повече от целия бюджет, утвърден от Конгреса за настоящата фискална година.

Ако Пентагонът не понесе никакво наказване за съвсем два трилиона $ неотчетени пари, тогава кой ще държи смелите американски военни виновни за продажбата на военна „ есетра от втора прохлада “ на задграничните купувачи под формата на летящите „ пуйки “ F-35?

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед21732Проф. Нина Дюлгерова: Световното задкулисие няма народност, няма вяра - има интересиАлтернативен Поглед19340Проф. Нина Дюлгерова: Зад борбата за властта прозира борбата за огромните париАлтернативен Поглед4437125 години от бомбите над Югославия или мълчанието на дипломатите и викът на генералитеКоментарен Поглед39712Д-р Румен Петков: Никоя власт не може да бъде спокойна и постоянна, когато четири пети от нацията я презира!Алтернативен Поглед120910Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед165429Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед129371Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед120910Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед118597Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед96958Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАвторски:ПоследниНай-четениРумен Петков41831Най-страшното занапред следва! От най-високо равнище идва предизвестие за война!Христо Георгиев5351Разколниците и патриарх Неофит /Първа част/ Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР