Идеята за центъра датира от 2019 г., като изпълнението му

...
Идеята за центъра датира от 2019 г., като изпълнението му
Коментари Харесай

Първият по рода си в страната Център за комплексно административно обслужване на граждани отвори врати в Русе


Идеята за центъра датира от 2019 година, като осъществяването му е резултат на взаимните дейности на Община Русе и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Русе. Новият център ще дава на всички русенци, без значение от районирането им, услуги в три съществени посоки:

• административни услуги по гражданско положение /Община Русе/;

• български документи /ОДМВР – Русе/ - жителите ще могат да подават заявки за издаване и да получават подготвени персонални карти, паспорти и свидетелства за ръководство на МПС; информации и информация;

• публичен ред и сигурност /Първо РПУ при ОДМВР – Русе/ - в центъра ще се обитава приемна, където чиновници от Първо районно управление (на МВР) в Русе ще спомагат на сътрудниците си от бранш БДС по административно обслужване, както и на жителите по противопоставяне на престъпността и защита на публичния ред.

„ Сигурността и опазването на публичния ред са наш безспорен приоритет. Те са невидимо богатство, за които ние работим всеки ден”, сподели кметът Пенчо Милков при откриването на новия център.

Той увери, че Община Русе работи интензивно за основаване на звено „ Общинска полиция “. Това ще е конструкция от до 30 служители на реда, които са на контракт към Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, само че на оперативно послушание на общината. Идеята е да се помогне на чиновниците на КООРС, които са с лимитирани пълномощия, в опазването на публичния ред.

„ Центърът за сложно административно обслужване е образец за положителното взаимоотношение сред институциите”, сподели старши комисар Мирослав Дамянов. Новият център към този момент работи с жители, които могат да се възползват от предлаганите услуги.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР