Идеята за строителството на автомагистрала Рила“, известна като далечен южен

...
Идеята за строителството на автомагистрала Рила“, известна като далечен южен
Коментари Харесай

Инж. Апостол Минчев: Идеята за строителство на АМ „Рила“ е изключително добра

Идеята за строителството на автомагистрала „ Рила “, известна като отдалечен южен обход на София, свързващ автомагистралите “Струма ”, “Тракия ” и Хемус ”, е извънредно добра от позиция на свързаността и извеждането на трафика отвън София. Това съобщи ръководителят на Управителния съвет на инж. Апостол Минчев, който дружно със заместник-министъра на районното развиване и благоустройството инж. Тодор Анастасов взе участие в кръгла маса на тематика „ Автомагистрала „ Рила ” - съгласуваност, коридори, вероятности ”, проведена от Форума за балкански превоз и Научно-техническия съюз по превоза, оповестиха от АПИ.

Председателят на АПИ акцентира, че построяването на Автомагистрала „ Рила “ би подкрепило развиването на туризма в Югозападна България, както и икономическите начинания на района. Той подсети, че концепцията за строителството на автомагистралното трасе датира повече от 20 години като отдалечен южен обход на София, само че за това време нищо не е осъществено и изрази вяра процедурите по нея да започват в близко бъдеще.
 Екпертиза от УАСГ ще каже дали тунел на Хемус може да се смени с траншея Екпертиза от УАСГ ще каже дали тунел на " Хемус " може да се смени с траншея
Възможности за обезпечаване на средства за разплащания за пътни обекти, които са в развой на осъществяване, разискаха министърът на регионал...

Ще е мъчно да убедим държавното управление, че са нужни в пъти повече средства за поддържането на пътната мрежа такава, каквато би трябвало да бъде тя в европейска страна, както и да продължи и да се усъвършенства строителството на автомагистрали, което е почнало, само че не върви добре, уточни още инж. Минчев.

Трябва да търсим способи да използваме публично-частното партньорство или концесионирането, тъй че да си подобрим свързаността и обслужването на хората, сподели заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Тодор Анастасов по време на форума. Последните години това стана малко като мръсна дума, а първите неща, които са били обект на публично-частно партньорство или концесия, са били тунелите, по-късно автомагистралите. Това е една от опциите, които не използваме в България, изключително за сходни планове, в случай че са смислени, стопански обосновани и ефикасни, сподели още заместник-министърът.

Тодор Анастасов бе безапелационен, че е естествено да желаеме съгласуваност, само че в доста случаи при нас тя не се получава заради естествени аргументи, да вземем за пример планините, и по тази причина има успоредни на тях пътища, само че напречни съвсем няма. Не разполагаме с безграничен бюджет. По тази причина плановете би трябвало да бъдат по-добре планувани и обосновани. Трябва да се опитаме да внедрим така наречен осведомителни системи за ръководство на настилките, за ръководство на мостовете, които се базират на справедливи данни, въз основа на които може да се взимат политически решения, сподели още районният заместник-министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР