Идеята за промени в законодателството, които да позволят бързо прекратяване

...
Идеята за промени в законодателството, които да позволят бързо прекратяване
Коментари Харесай

Парламентарна комисия вече прие връщане на Росенец на държавата от Лукойл

Идеята за промени в законодателството, които да разрешат бързо преустановяване на концесията на " Росенец ", дадена на " Лукойл ", беше призната стремително от парламентарната икономическа комисия единствено няколко часа, откакто беше оповестена. Става въпрос за ремонти в закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна, с които на процедура дават опция прекратяването на концесията за нефтеното пристанище да стане по ускорена процедура.

Зад решението стоят ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, като. За самодейността сутринта в сряда първо заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се обиди от това и реагира, че планът е общ. Санкционираният от Съединени американски щати по закона " Магнитски " народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски също сподели, че концепцията е обща, а повода е, че " Лукойл " подкрепя финансирането на съветската страна във войната ѝ против Украйна.

Въпреки това в сряда следобяд предлагането на трите парламентарни сили беше подкрепено от всички членове на икономическата комисия като се изключи тези от " Възраждане ". Представителят на Българска социалистическа партия в парламентарния орган Румен Гечев се въздържа. Темата се появи в дневния ред изключително - по предложение на ръководителя на комисията Хамид Хамид (ДПС).

Текстовете, подкрепени на първо четене, плануват прекратяването на концесията на пристанище " Росенец " да стане без условието да се чака експлицитна нотификация от страна на Европейски Съюз за сходно деяние.

Концесията на пристанище " Росенец " беше дадена на " Лукойл " по времето на ръководството на ГЕРБ. Тя не беше прекратена, а доказана служебното държавно управление, назначено от президента Румен Радев, което позволи на " Лукойл " да остане концесионер на " Росенец " за още 24 години до 2046 година, когато изтича концесионния период - макар санкционния режим на Европейски Съюз за вноса и износа на съветски нефт от страните членси поради експанзията на Русия против Украйна.

Предстои законопроектът да се гласоподава от пленарната зала. Трите партии вносители имат нужното болшинство да го одобряват.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР