Идеята за мариноване на сирене е от онези простички и

...
Идеята за мариноване на сирене е от онези простички и
Коментари Харесай

От А до Ям: Мариновано бяло сирене

Идеята за мариноване на сирене е от тези простички и гениални неща, които трансформират живота. Ефектът е героичен. Маринованото сирене можете да сервирате и единствено с чаша студено просеко в персоналния си happy hour, но то може да участва и във всяка една пролетна и лятна салата, във всяко плато с мезета, а добавено в сандвичи, подвига равнището им с няколко степени. Ароматизираният зехтин, който остава в бурканчето, е скъп за овкусяване на всичко – от салати до барбекю.Няма никаква рецепта – можете да пробвате да ароматизирате сиренето си с допустимо най-разнообразни треви и подправки. Най-приятно е, когато те идват от балкона ви (някои препоръки за развъждане на подправки на балкона можете да намерите тук).

Имаме огромен шанс, тъй като измежду сирената, подобаващи за мариноване българското бяло сирене (и изключително козето) е номер едно! Освен него идеално се мариноват и моцарела, гръцка фета, халуми, солена рикота и други

Няма никакви правила с изключение на може би, че е целесъобразно сиренето ви да престои в зехтина 3-4 дни и даже седмица, преди да го опитате.



Нарежете сиренето на кубчета. Пригответе ароматните си треви: свежа мащерка, риган и мента има в моето бурканче през днешния ден. Подправките са едра морска сол, зърна черен и червен пипер, пеперончино за лек лют усет най-после. Напълнете бурканчето с кубчетата и подправките и залейте със зехтин до ръба. 



 

Да си призная почтено, до момента в който подготвях тази публикация, не се сдържах и отворих бурканчето съвсем незабавно - учудих се, че сиренето към този момент имаше мирис на мента и мащерка единствено един час откакто го бях приготвила. 



Точно за обяд! Съчетах готовите към този момент кюфтета от тиквички (рецептата можете да намерите тук) с арабски самун, свежа салата и домати! Облизахме си пръстите и умерено мога да кажа, че с това открихме лятото!



 Повече от Елена можете да намерите на фейсбук страницата Italian Days.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР