Идеята обсъждат синдикати и бизнес в Комисията по трудово законодателство

...
Идеята обсъждат синдикати и бизнес в Комисията по трудово законодателство
Коментари Харесай

Обсъждат командировъчните у нас да нараснат двойно

Идеята разискват синдикати и бизнес в Комисията по трудово законодателство към Тристранния съвет

Парите за командировка в страната да се усилят двойно – от 20 на 40 лева дневно. Това плануват промени в Наредбата за командироване, която през днешния ден синдикати и бизнес ще осъждат в Комисията по трудово законодателство към Тристранния съвет, осведоми.

Проектът планува заповедта за командироване на работещите в страната да се издава и в електронен тип, отпада и наложителната легализация с автограф и щемпел на мястото на командироване. В плана се регламентира опцията по преценка на работодателя или в случай че е записано в групов трудов контракт, парите да се усилват до 200 на 100 по отношение на минимума или до 120 лв.. Според в този момент настоящата разпоредба опция за установяване на по-висок размер на командировъчните има единствено при придружаване на задгранични посетители или експерти.

Проектът планува дневни пари да не се изплащат единствено когато на мястото на командироване се употребява служебно целодневно безвъзмездна храна, а квартирни – когато се употребява безвъзмездна квартира.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР