Идеята на президента Румен Радев всички страни-членки на НАТО заедно

...
Идеята на президента Румен Радев всички страни-членки на НАТО заедно
Коментари Харесай

Радев предложи на НАТО съвместно производство на военно оборудвнане

Идеята на президента Румен Радев всички страни-членки на НАТО дружно да създават и създават високо дейно военно съоръжение е залегнала в новата стратегическа идея на НАТО, заяви той след срещата на върха. 

" Високо развитите страни, които създават такова съоръжение, влагат 2-та % в своите  стопански системи и ги развиват още, до момента в който други като България с лимитирани благоприятни условия даваме тези средства за стопанските системи и обществените системи на тези страни ", сподели президентът. Той посочи, че неговата концепция може да се осъществя в два плана:

Първият е гражданско-военен орган за стимулиране на нововъведенията в защитата. Той ще сближава научно-изследователски центрове на съдружниците, а също по този начин ще се реализира помощ за трансфер на технологии и ще се сближават по-тясно университетският и частният бранш с необикновен акцент върху стартъпите. Знаете какво значение имат те за България. Вторият значим план е основаването на финансов фонд за нововъведения.

Според президента, двата плана ще разрешат по-активно присъединяване на нашата военно-промишлена промишленост и просвета, на университетските страни и частния бранш. Президентът е разговарял с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за опцията представители на тези органи да посетят България, след като  бъдат структурирани, тъй че страната ни да се интегрира по-пълноценно в тези планове. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР