Идеята на политическите анализатори за общ кабинет между ГЕРБ-СДС и

...
Идеята на политическите анализатори за общ кабинет между ГЕРБ-СДС и
Коментари Харесай

Ирена Анастасова, БСП: Кабинетът ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е подозрително компромисен

Идеята на политическите анализатори за общ кабинет сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не е инцидентна. Досега институцията длъжностен кабинет не беше предизвиквала такива размишления, очевидно нещо се случи в последните 2 година, с цел да се стигне до концепцията за конституционни промени за нейното закриване. Дори персонална позиция за премахването на института „ служебно държавно управление ” нямам, това сподели депутатът от Българска социалистическа партия Ирена Анастасова пред.

„ Този кабинет е съмнително компромисен, изясни тя за държавното управление ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Едните – въплъщение на модел, който постановяваха 10-12 година и другите – основани за да се преборят с този модел. Този консенсус е повече от подозрителен ”, изясни още тя.

„ Държавата не може да продължава по този метод. За пенсиите няма заплаха, само че се отваря Сребърният фонд ”, сподели Анастасова.

Народният представител призна, че в Народното събрание няма посланичество на цялото българско общество. „ Не може компромисите да са непременно. Тези взаимни отстъпки дефинират развиването на страната ”, изясни Анастасова.

За желаната предварителна оставка на основния прокурор тя сподели, че не вижда избистрена позиция за основния прокурор. " Не считаме, че това е дълбоката правосъдна промяна, която би трябвало да се случи, виждам, че в този момент желаят единствено да заменят Гешев. Искаме основният прокурор да е контролируем, само че да не е зависим на едно или друго политическо въздействие. Когато Висш съдебен съвет се избира от Народното събрание, не може да приказваме за липса на политическо въздействие ”, добави Ирена Анастасова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР