Идеята на политическите анализатори за общ кабинет между ГЕРБ-СДС и

...
Идеята на политическите анализатори за общ кабинет между ГЕРБ-СДС и
Коментари Харесай

Кабинетът ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е подозрително компромисен

Идеята на политическите анализатори за общ кабинет сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не е инцидентна. Досега институцията длъжностен кабинет не беше предизвиквала такива размишления, очевидно нещо се случи в последните 2 година, с цел да се стигне до концепцията за конституционни промени за нейното закриване. Дори персонална позиция за премахването на института „ служебно държавно управление ” нямам. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Ирена Анастасова.

„ Този кабинет е съмнително компромисен, изясни тя за държавното управление ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Едните – въплъщение на модел, който постановяваха 10-12 година и другите – основани за да се преборят с този модел. Този консенсус е повече от подозрителен ”, изясни депутатът от Българска социалистическа партия.

„ Държавата не може да продължава по този метод. За пенсиите няма заплаха, само че се отваря Сребърният фонд ”, възкликна Анастасова.

Народният представител призна, че в Народното събрание няма посланичество на цялото българско общество. „ Не може компромисите да са непременно. Тези взаимни отстъпки дефинират развиването на страната ”, изясни Анастасова в ефира на Нова Нюз.

За желаната предварителна оставка на основния прокурор тя сподели, че не вижда избистрена позиция за основния прокурор. " Не считаме, че това е дълбоката правосъдна промяна, която би трябвало да се случи, виждам, че в този момент желаят единствено да заменят Гешев. Искаме основният прокурор да е контролируем, само че да не е зависим на едно или друго политическо въздействие. Когато Висш съдебен съвет се избира от Народното събрание, не може да приказваме за липса на политическо въздействие ”, добави Ирена Анастасова.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР