Идеята на пловдивския депутат Радомир Чолаков при ротацията политическите лидери

...
Идеята на пловдивския депутат Радомир Чолаков при ротацията политическите лидери
Коментари Харесай

Първите девет месеца бременност

Идеята на пловдивския народен представител Радомир Чолаков при ротацията политическите водачи на обединенията, подкрепящи кабинета, да влязат в него не е екзотична, още по-малко срамна, а в противен случай – представителна за самия министерски съвет.

Друг е въпросът дали ще се случи.

Тома Биков отхвърли такава концепция изобщо да е обсъждана в ГЕРБ.

Колегата му Даниел Митов обаче я одобри напълно.

Съпредседателят на ПП-ДБ и някогашен министър председател Кирил Петков също намира концепцията за рационална.

Първите девет месеца бременност вървят към изхабяване на плод, който дава нефелни резултати по главните индикатори – Шенген и Еврозона. Печели по различен от главните – европейска легитимация,но губи по линия на съветски стопански ползи (главно Лукойл).

Ако политическите водачи застанат отпред на кабинета след ротацията, на практика ще падне сегашната обстановка на поддържаме, само че остро подлагаме на критика. Тя прочее е прекомерно комфортна за ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, защото почни не вземат участие с фигури в кабинета „ Денков “. Това им даде опция в Народното събрание да бъдат по-остра съпротива от самата съпротива. Но в последна сметка – да поддържат даже екзотични хрумвания като български министър председател с двойно поданство – несъмнено, те се пишат на сметката на ПП-ДБ, които сами желаеха кабинетът да е на практика техен. Това бе неточност, която, коства ми се, към този момент регистрират.

Въпросът е дали подкрепящите настоящия му тип – ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, ще изискат да поемат цялостна отговорност за дейностите на кабинета след ротацията или ще предпочетат ротиране единствено на премиера, в тази ситуация Денков с Габриел, което ще е нова порция от същото.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР