Идеята хората да спортуват на открито провокира замисъл за проект,

...
Идеята хората да спортуват на открито провокира замисъл за проект,
Коментари Харесай

Ще има ли скейт парк в район Слатина?

Идеята хората да спортуват навън предизвика план за план, за построяването на скейт парк в регион " Слатина ". Стъпка към този план е дворовете на учебните заведения да са отворени, с цел да може в по-късните часове да бъдат употребявани за спорт. По тематиката в ефира на Радио София приказва Георги Илиев, кмет на регион " Слатина ".

По думите му, площадки има, само че всички те са за деца до една избрана възраст, а младежите нямат доста места за спортуване. Той сподели, че пандемията е затворила дворовете на учебните заведения, а шефовете нямат обособен бюджет за тяхната защита, с цел да може те да бъдат отворени.

" Търсим разновидности за друго финансиране , тъй като почтено казано бюджета, който Столична община отпуска за поддръжка и създаване на нови уреди за спорт в границите на една година и на детски площадки дружно, е обидно комичен. Говорим за трийсет и няколко хиляди лв. годишно, в случай, че ние имаме 120 детски площадки, 6 спортни терена и няколко фитнеса ", сподели Илиев.

Той показа, че на преди малко приключилата самодейност " София избира зеленото " на Столична община, с най-вече гласове е спечелил план за така наречен " пъмп -парк ", който сплотява разнообразни неравни терени, подобаващи за хора, които карат скейтборд, велосипед и ролери. Той ще бъде осъществен в регион " Младост ".

Илиев сподели, че има концепция да се направи сходен пъмп-парк над парк " Гео Милев ", където теренът не е подобаващ за градежа на друго. Кметът добави, че един подобен парк може да приготвя деца и възрастни за един олимпийски спорт, какъвто е " ВМХ ".

" Ние сме част от Следствен отдел към окръжна прокуратура и, като такива желаеме и имаме предпочитание това да се случи. Ако не успеем да намерим финансиране от Следствен отдел към окръжна прокуратура непосредствено, ще работим с жителите и с съответни спонсори, които да ни подкрепят ", съобщи Илиев.

Още детайлности можете да чуете в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР