Идеята беше лансирана от финансовият министър Асен Василев и министъра

...
Идеята беше лансирана от финансовият министър Асен Василев и министъра
Коментари Харесай

България с идея как да намали цената на тока в следващите години

Идеята беше стартирана от финансовият министър Асен Василев и министъра на енергетиката Александър Николов

България с концепция по какъв начин да понижи цената на тока в идващите години, предава

Чрез Плана за възобновяване и резистентност ще се търсят средства за цех за производства на акумулатори и вместилище.

Идеята беше стартирана от финансовият министър Асен Василев и министъра на енергетиката Александър Николов.

Батерийните масиви за съхранения на сила са част от следващото преправяне на Плана. Идеята на енергийното министерство е този път България да изпревари останалите страни и да стане водеща страна – както в производството, по този начин и в съхранението на сила. А това ще докара и до по-ниски цени на тока.

“Това, което ще се случи, е в действителност, че цената на електрическата енергия в България ще е доста по-ниска от всички районни пазари, най-вероятно и преди всичко в Европейския съюз”, сподели министърът н енергетиката Александър Николов. “Търсенето на сходни мощности и сходно финансиране ще пораства стремглаво в идващите 10 плюс години”, добави още той.

Мястото, където се планува да е инвестицията, е край Стара Загора. Разговорите за въглищните централи в близкия Маришки басейн не престават. Страната ни все по този начин не желае да каже на Брюксел период за затварянето им.

“Ние отхвърлихме все още и ще продължаваме да отхвърляме условието за съответен ангажимент за затворени мощности. Имаме ангажимент за понижаване на въглеродните излъчвания, които би трябвало да осъществим, само че съответен ангажимент за мощности не можем да поемем”, съобщи финансовият министър Асен Василев.

Ясно е, че посредством Плана Брюксел няма да провиснал пари за нуклеарна енергетика и нови хидромощности. Затова и България се е концентрирала в новите технологии, изясни Асен Василев. “Не чакаме да решим всички проблеми, а по-скоро те да са част от палитрата решения, по които бранш „ Енергетика” и министър Николов работят’, сподели още Василев.

Министърът на стопанската система Корнелия Нинова също организира полемика за измененията в документа с бизнеса и синдикатите.

“Заедно настояваме да се усили процентът за директна помощ към българската стопанска система и индустрия”, съобщи министър Нинова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР