идерът на "Воля" и зам.-председател на 44-тото Народно събрание Веселин

...
идерът на "Воля" и зам.-председател на 44-тото Народно събрание Веселин
Коментари Харесай

Веселин Марешки е осъден на 4 години затвор

идерът на "Воля " и зам.-председател на 44-тото Народно заседание Веселин Марешки е наказан за рекет и изнудване на 4 години затвор при общ режим на изтърпяване, постанови Варненският апелативен съд. Присъдата предстои на обжалване.

На Марешки е наложена и санкция от 8 хиляди лв..

Заедно с Красимира Колева той е приет за отговорен за това, че през 2014 година са рекетирали Асен Миланов да заплаща ежемесечно 10 хиляди лв., като са го заплашили с разрушение на стопанисваното от него заведение и със основаване на спънки и прекратяване на комерсиалната активност.

В предходното съвещание правосъдният състав откри за нужно да обясни имуществените връзки сред Веселин и Красимира. Затова съдът изиска информация от Агенцията по вписвания и разпита очевидец. Днес в правосъдната зала стана ясно, че поради заем от 65 хиляди лева е била учредена договорна ипотека сред брачната половинка на подсъдимия, в качеството й на шеф на комерсиално сдружение и Красимира К.

След привършване на въззивното правосъдно разследване, се пристъпи към пледоариите на страните.

Представителите на държавното обвиняване обясниха, че паричното обвързване на Красимира към Веселин е причина за неговите дейности. Отправянето на закана, съпроводено с следващо заличаване на имущество са били ориентирани към "сломяване на волята и обосноваване на потърпевшия А. М. да стартира да заплаща рекет ". Прокуратурата и частният обвинител желаеха от въззивния съд да признае виновността на двамата подсъдими.

Защитата на Веселин М. смята, че той не е направил състав на закононарушение. Не е имал и претекст за това, защото Красимира не е е имала имуществено обвързване към него. Той й е помагал без да има веществен интерес. Адвокатите и на двамата подсъдими желаеха от съда да остави без почитание митинга на прокуратурата и жалбата на частния обвинител, и да удостовери оправдателната присъда, постановена от Окръжния съд във Варна.

Мотивите към присъдата на Апелативен съд – Варна ще бъдат направени в законоустановения двумесечен период.

Съдебният акт предстои на касационна инспекция.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР