Идеално средство за грижа за напуканите пети в домашни условия

...
Идеално средство за грижа за напуканите пети в домашни условия
Коментари Харесай

Идеалното домашно средство срещу напукани пети е лимонът

Идеално средство за грижа за напуканите пети в домашни условия е лимонът. По-лесно е, в сравнение с си мислите. Омекотява кожата и е превантивно средство против напукани пети.

С течение на времето кожата на петите се удебелява и загрубява. Това не е единствено естетически проблем. Кожата може да се възпали, да се напука или да се появят мазоли.

Краката ни са подложени на огромно натоварване. В последна сметка цялото ни телесно тегло се крепи на тях. Слоят от мъртви рогови кафези има за цел да защищити сензитивната кожа изпод от непрекъснатия стрес.

Но в един миг това може да се трансформира в стеснение. Кожата става твърда и се напуква. Патогените имат независимост на деяние през образувалите се пукнатини – поражда инфектиране. Грижете се постоянно за кожата на краката.

Лимонът е идеалното домашно средство за грижа за напуканите пети.

За да омекотите кожата, първо направете вана за краката. Водата би трябвало да е хладка, а продължителността на ваната – 10 минути. Добавете сока от един лимон и малко морска сол. Лимонът омекотява твърдата кожа и има бактерициден резултат. Солта хидратира кожата.

Най-добрият метод да премахнете мъртвата кожа е да употребявате пемза. Отстранете единствено толкоз, едвам почувствате кожата още веднъж еластична.

Поставете парче лимон непосредствено върху удебелената кожа за 30 минути. Неразреденият лимонен сок разтваря роговите кафези, карайки ги да изчезнат сами.

Лимонът също е добър домакински лек за мазоли, защото съдържа доста витамин С. Витамин С подкрепя производството на колаген в организма, което прави кожата гладка и еластична.

Накрая нанесете хидратиращ крем – за предпочитане подобен, който съдържа урея. Намажете краката си с крем преди лягане и обуйте тънки памучни чорапи.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР