Идеалният брой плодове и зеленчуците, които да хапваме на ден.

...
Идеалният брой плодове и зеленчуците, които да хапваме на ден.
Коментари Харесай

Идеалният брой плодове и зеленчуците, които да хапваме на ден

Идеалният брой плодове и зеленчуците, които да хапваме дневно. Добре знаем, че плодовете и зеленчуците би трябвало да бъдат част от ежедневното ни меню. И при тях важи в цялостна мощ максимата на Мечо Пух – колкото повече, толкоз повече. Защото с увеличение на потреблението се усилват и изгодите.

Хората, които ядат две порции плодове и три порции зеленчуци дневно, имат по-малък риск от смъртност, породена от разнообразни болести – онкологични, респораторни и сърдечно-съдови.

Идеалният брой плодове и зеленчуците, които да хапваме дневно

Това е следващото доказателство за изгодите от плодовете и зеленчуците, като се прецизира, че повече от пет порции на ден не водят до по-добър резултат. А под порции можем да разбираме един плод или един зарзават. Също по този начин, има значение какво тъкмо избираме да консумираме.

Зеленолистните зеленчуци, цитрусовите и горските плодове имат доста повече изгоди за здравето в сравнение с зеленчуците, които съдържат огромно количество нишесте да вземем за пример.

Ето за какво, белите картофи, грахът и царевицата не са толкоз за предпочитане. Особено като се има поради обстоятелството, че последните два се оферират най-много консервирани и по този начин могат да изгубят част от питателните си свойства.

SafeNews напомня, че България е измежду страните в Европейски Съюз, в които има пик на болните със сърдечно-съдови болести. Раковите болести също бележат растеж. Според най-новите проучвания средиземноморската диета би могла да удължи живота и да усъвършенства сърдечно-съдовото здраве на хора, претърпели рак.

Средиземноморската диета е известна с това, че натъртва на плодовете, зеленчуците, бобовите растения, зехтина и други здравословни храни от растителен генезис, както и на някои типове риба и морски блага. Според този модел на хранене се понижава приемът на месо, птици, млечни артикули и мощно модифицирани храни и това оказва помощ при битката с подлата болест.

 

Източник: lifestyle

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР