И все пак ваксинациите вече дават резултат, пише ежедневникът Катимерини.

...
И все пак ваксинациите вече дават резултат, пише ежедневникът Катимерини.
Коментари Харесай

Гърция изгражда стена от имунитет и се отваря предпазливо за туристи

" И въпреки всичко имунизациите към този момент дават резултат ", написа ежедневникът " Катимерини ". Според него Гърция към този момент е почнала последователно да построява стена от имунитет против ковид, макар че дневният брой на новите случаи остава висок. Имунитетът се удостоверява от седмичния брой на интубациите по възрастови групи. Броят им спада при възрастовата група над 80 години, както и в групите сред 60 и 64 години и сред 75 и 79 години, измежду които имунизационната акция е в напреднал стадий, съобщи Българска телеграфна агенция.

За " туристическа премиера със документи " написа солунският вестник " Типос тесалоникис ". Изданието оповестява, че от понеделник пасажерите от страните от Европейски Съюз плюс още пет страни ще могат да влизат в Гърция за почивка, без да бъдат поставяни под карантина, в случай че показват документ за имунизация или негативен PCR тест за ковид, изработен през последните 72 часа.

" Прото тематика " написа, че вероятността за Великден да отворят магазините и да бъдат позволени пътуванията сред префектурите към този момент избледнява, като се вземе поради броят на дневните случаи и степента на запълненост на леглата в незабавните отделения. " Да не провалим лятото поради едно агне ", предизвестяват инфекционистите и водят държавното управление към тази логичност.

Опозиционният вестник " Авги " обаче отхвърля изказванията за сполучливо справяне с пандемията, като написа за " данните, които държавното управление на Мицотакис желае да скрие ". Според изданието по време на пика на втората вълна, т.е. в интервала 22 ноември - 6 декември, 75,9 % от смъртните случаи са умряли отвън незабавните отделения. 66,9 % от настанените в незабавно поделение са изгубили живота си, а показателят на смъртност е бил 3,2 % - измежду най-високите в Европа.

" Катимерини " оповестява и за законопроект, показан от министъра на труда Костас Хадзидакис, който, в случай че бъде признат, ще разреши прекосяването на четиридневна работна седмица. Това ще бъде допустимо с групов трудов контракт или с самостоятелен по искане на служащия, при който 8-часовият трудов ден ще може да се трансформира в 10-часов, при което разликата ще се компенсира с спомагателен почивен ден или с понижено работно време в различен времеви период.

Седмичникът " Вима " разяснява на първа страница визитата на гръцкия външен министър Никос Дендиас в Турция през предходната седмица под заглавие " Сближаване под условия ". Според обявата Дендиас и турският му сътрудник Мевлют Чавушоглу са договорили лист на тематики за дискретно разискване в директно бъдеще.

Срещата на Дендиас с турския президент Реджеп Тайип Ердоган също е минала в позитивна атмосфера, само че гръцката страна още веднъж е отхвърлила опцията за разговор без предварителни условия. Проблем за двустранните връзки остава Либия, където опълчването сред Атина и Анкара ще се ускорява през идващите месеци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР