И все пак преди всичко, здравето е най-важно. Всеки човек

...
И все пак преди всичко, здравето е най-важно. Всеки човек
Коментари Харесай

6 храни, с които винаги ще сте здрави

И въпреки всичко на първо място, здравето е най-важно. Всеки човек желае да е здрав, а ние знаем по какъв начин да го постигнете, единствено посредством консумирането на някои храни постоянно.
Организма се нуждае от въглехидрати, протеини и мазнини в съответните пропорции. Ако желаете да сте здрави и да се чувствате добре, то би трябвало преди всичко да се погрижите да се храните здравословно.

Плодове
Абсолютно всички плодове са доста потребни за здравето ни. Какъвто и плод да консумирате, давате доста витамини на тялото си. Дори можете да си вършиме смутита с разнообразни плодове, зеленчуци и ядки. Става много вкусно, а и е доста потребно. Все отново някои плодове са по-полезни от други. Например портокала съдържа доста витамин С, а банана съдържа доста калий и фибри. Ето за какво, пробвайте се да замените шоколадовия десерт с плод. Същото важи и за зеленчуците. Постарайте се в всекидневието ви да има най-малко няколко порции плодове и зеленчуци, с цел да осигурите на тялото си здравето, от което се нуждае.
Ядки
Ядките също са доста потребни за здравето, само че би трябвало да ги консумирате сурови, тъй като при преработката им и прибавянето на разнообразни подправки, доста от потребните им свойства изчезват. Изберете микс от обичаните ви сурови ядки и заменете с тях следобедния десерт. Ще се почувствате доста по-сити и ще осигурите на тялото си скъпи, хранителни субстанции.
Броколи
Като цяло би трябвало да хапвате доста зеленчуци, по 5 порции дневно. Те построяват мощен имунитет и защищават от заболявания. Тук ще споменем, че едни от най-полезните зеленчуци са броколите. Те съдържат доста манган, цинк, желязо, витамин С, магнезии, калии. Броколите са идеално оръжие против напрежението, също по този начин са богати на протеини и фибри, а имат и противовирусно деяние, поради наличието на селен. Можете да ги добавите във всяко едно ядене като гарнитура, да вземем за пример задушени или пък като салата преди главното ядене.
Риба звук
Тя съдържа доста протеини и има ниско наличие на калории. Можете да я употребявате за основа за ядене или даже да я хапвате просто по този начин, върху филийка. Можете да замените всяка една риба с риба звук. Тя е лесна за подготвяне и доста апетитен метод да си набавите нужните хранителни субстанции.
Сьомга
Перфектната вечеря несъмнено включва сьомгата. Тя не съдържа доста калории и е извънредно потребна и здравословна. Тя съдържа значимите за мозъка витамин D и омега 3 мастни киселини. Комбинирайте сьомгата със задушени зеленчуци, с цел да вечеряте в действителност здравословно ядене. Тя съдържа и доста значими за тялото протеини.
Яйца
Те са извънредно потребни и съдържат доста протеини. Яйцата могат да се подготвят по толкоз доста разнообразни и забавни способи, че можете да измисляте нови предписания с тях всеки ден. Много хора ги считат за трудносмилаема храна, само че това не е по този начин. Те са извънредно потребни за здравето ни. А и са превъзходен източник на протеин, ако не обичате месо. Ето за какво, потреблението на яйца е доста значима, в случай че желаете да бъдете здрави.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР