И вие ли редовно препълвате чинията си или пък си

...
И вие ли редовно препълвате чинията си или пък си
Коментари Харесай

Диета с длан

И вие ли постоянно препълвате чинията си или пък си сипвате в допълнение? Ето по какъв начин да разберете по какъв брой е обикновено да си хапвате, като употребявате дланта си за мерна единица, написа уеб сайтът rozali.com.

Може би истината няма да ви хареса, само че естественото количество храна, което е добре да консумирате, е доста по-малко от това, което в действителност консумирате.

Така да вземем за пример порцията месо в чинията ви не би трябвало да бъде по-голяма от дланта ви. Храните, богати на протеини, са потребни, само че не трябва да се прекалява с тях, изключително с мазните меса. Ето за какво не забравяйте да премерите порциите си с длан.

Порцията въглехидрати пък не би трябвало да надвишава размера на стиснатия ви пестник. Така че, когато консумирате ориз, картофи, паста и други тестесни произведения, първо свийте пестник и премерете количеството, което ви се поставя. В противоположен случай вероятно ще изядете до пет пъти повече въглехидрати, в сравнение с ви се поставя.
 Диета с длан
Що се отнася до маслото, което може да намажете върху филийка самун, е колкото върха на пръста ви.

Около два пръста пък би трябвало да е размера на блокче сирене, което ви се поставя на едно ястие.

Когато консумирате плодове и зеленчуци, може да си позволите две цялостни шепи.
 Диета с длан
Доста по-ограничено би трябвало да е количеството на сладостите (бонбони, шоколад и т.н.) - единствено един палец.

От десертите като кекс или сладолед, да вземем за пример, може да си хапнете половин длан.
 Диета с длан
Оказва се обаче, че хората употребяват доста по-големи порции. Понякога от алчност си сипват повторно или пък, даже да се усещат към този момент преяли, вземат решение да изядат всичко в чинията си заради възпитанието да не се оставя храна в чинията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР