***И те излязоха на протест, защото срещу тях се упражнявали

...
***И те излязоха на протест, защото срещу тях се упражнявали
Коментари Харесай

НОВИНАТА: ГЕРБ ще са трети или четвърти на изборите! Не съчувствайте на инквизиторите

***

И те излязоха на митинг, тъй като против тях се упражнявали репресии. Как по този начин, ние сме правова страна! – чува се цвърчене измежду рехавите редици на митинга. Да не не помни: недоволните са от ГЕРБ. Те са жертвите… Само два месеца откакто пре Съдебната палата със същите жалвания излязоха група прокурори, които бяха поздравени от баш прокурора – те пък били репресирани от настояването за закриване на инквизицията… Пардон – на профилираните съд и прокуратура.

***

Споменах инквизиция, ще загатна и, че Иван Гешев се дефинира като „ инструмент на Господ “, което ни препраща към Великия инквизитор Томас де Торквемада.

Сега си представете Торквемада, който персонално взел участие в изгарянето на кладата на над 2000 души, набедени, че са отговорни за нещо, на митинг, че е репресиран, когато омразата на хората против дейностите му се трансформирала в открити протести против мракобесието.

***

Омразата и желанието за отплата са част от образувания протестен избор против ръководството на ГЕРБ, упражнявано еднолично от Бойко Борисов. Тези усеща са спонтанна реакция и дълго потиснати страсти, подбудени от безчинствата на предходната власт и безконтролността на репресивния уред, хвърлен против обществото, съществена част на който е прокуратурата на Иван Гешев.

Данните на водещите организации от последните дни са съвсем идентични. И Алфа рисърч, и Галъп оповестяват за изравнени резултати сред „ ИТН “ и ГЕРБ. Със сигурност социолозите са си свършили съзнателно работата. Друг е въпросът съзнателно по отношение на кого? Защото те са наясно, че моментната картина никога не подсигурява точни прогнози. Ще напомня: През 2001 година, когато Съюз на демократичните сили и Национална движение „Симеон Втори" бяха представяни с съвсем идентични резултати до деня на изборите, финишираха с резултат 18% за „ сините “ и 42% за царистите.

През 2009 година, когато трите партии от ръководещата Тройна коалиция в изследванията до последния миг водеха съществено на ГЕРБ, в изборния ден бяха разрушени от партията на Борисов, Национална движение „Симеон Втори" напряко се затри.

Вътрешните изследвания на ГЕРБ демонстрират, че с тях и Борисов ще се случи нещо сходно. И страхът ги сковава. Какво да създадат, по какъв начин да се спасят и да излъжат “пратеника “ на Съдбата?

***

И се хващат за сламката: да създадем като инквизитора Торквемада, който, с цел да се избави от националния яд, се оградил с бодигардове и се изолирал в манастир (в загадка негова къща, съгласно някои източници), с цел да избегне възмездието. Умрял самичък, богат, зарязан и мразен. Дори монахини отказали да му оказват помощ, когато бил болен. Ще напомня, че бруталните репресии на испанската Инквизиция и Торквемада са осъществявани в името на Христа. Както през днешния ден Борисов и Гешев ни пробутват своя принос към демокрацията и закона…

***

Борисов, Гешев, Пеевски, Доган, Цацаров и слугинажът им са преследвани от проклятието на личния си народ. Нещата би трябвало да се изговарят намерено. Социологическите изследвания са едно, страстите, които бушуват у хората преди вота, са напълно друго нещо. Именно те ще повлияят на избора в неделя. И по този начин би трябвало да бъде. Разум, само че повлиян от претърпяното. Абстрахирайте се от пропагандата, в случай че желаете да останете хора.

Ако не беше толкоз перверзно и цинично, щеше да е занимателно да се следят репресиращи години наред сатрапи, да реват и стачкуват, че са репресирани… Парадокс, заслужен за неуместната ни дествителност.

Емил Азар
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР