И тази зима бюджетната почивка и посрещането на коледните и

...
И тази зима бюджетната почивка и посрещането на коледните и
Коментари Харесай

25 лева за Нова година в България: Посочиха най-евтиното място за ЧНГ

И тази зима бюджетната отмора и посрещането на коледните и новогодишните празници ще е в хижите. Нощувка без закуска в планинските домове варира от 25 до 35 лв., а празничните пакети ще ни костват сред 250 и 450 лв., сподели в изявление за Българска телеграфна агенция ръководителят на Българския туристически съюз (БТС) Венцислав Венев. Спрямо предходната година нарастването не е фрапантно, добави той.

Венев подсети, че не можем да чакаме от хижите хотелски вид настаняване, въпреки че и те са с друга категория и оферират съответстващия на броя еделвайси (знака за категоризация на тези обекти) комфорт.

Очаква се тази зима множеството хижи в ниските елементи на планините да посрещат туристи, някои от местата за настаняване, които са по върховете на Рила, Пирин и Стара планина, евентуално ще отворят единствено за празниците заради усложнения с доставките, основани от зимната конюнктура.

Хижарите са се погрижили да ни е топло, макар че тази година цените на кубик дърва са по-високи - 130-150 лв., сподели Венев. Проблеми не се чака да има с подаването на ток, тъй като множеството от хижите са снабдени с генератори за случаите на спиране на електроподаването при огромни снежни стихии.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР