И тази вечер жители на Лозен се събраха пред кметството

...
И тази вечер жители на Лозен се събраха пред кметството
Коментари Харесай

Лозен и днес се събра на протест след двете убийства

И довечера поданици на Лозен се събраха пред кметството на селото на кротичък протест-бдение в памет на двамата убити младежи, чиито тела бяха открити през вчерашния ден. Призивите на хората са да има правдивост, предава БНР.

Те упорстват и за непрекъснато полицейско наличие в обитаемото място.
" Събрали сме се на кротичък митинг в поддръжка на фамилиите на жертвите и това което се случва тук, тъй като това е следващо ликвидиране от този човек. Настояваме за обективен развой и обективна присъда. Явно е, че законите не работят " ;

" Ч. Б. би трябвало да получи доживотна присъда, дори мисля че е малко ", споделиха участници в митинга.

Труповете на двама души - момиче на 18 година, и мъж на 33 година, бяха открити край Лозен. Жертвите са с огнестрелни рани. За закононарушението беше арестуван 34-годишният Чавдар Бояджиев, за който стана ясно, че преди година е умъртвил друго момиче от селото. Делото по този случай обаче е за непредумишлено ликвидиране.

" Миналата година се случи още веднъж ликвидиране, нищо не се направи, делото още тече, индивидът бе на независимост и се стигна до още едно ликвидиране. Потресени сме ", добави Виктор Ангелов, който взе участие довечера в бдението. Той изясни, че жителите на Лозен са имали друго отношение към обвинения след 2022 година " Всички имаха едно на разум. Прокуратурата тогава ни замаза очите, че момичето е умряло от свръхдоза. Призоваваме за цялата суровост на закона ”, акцентира Виктор Ангелов.

По време на митинга през днешния ден жителите на селото поставиха цветя и възпламениха свещи в памет на двете млади жертви.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР