И тази събота и неделя ще бъдат отворени „зелените коридори“

...
И тази събота и неделя ще бъдат отворени „зелените коридори“
Коментари Харесай

Зелените коридори за ваксинация в София работят и този уикенд

И тази събота и неделя ще бъдат отворени „ зелените коридори “ за имунизация в София. До момента в тях през уикендите са сложени 16 500 дози ваксини.

Желаещите жители да си слагат ваксини могат да го създадат в пунктовете в моловете, които ще работят от 13:00 до 18:00 часа, както и в пункта, ситуиран в Културния дом в ж.к. „ Дружба “, който ще бъде отворен от 9:00 часа до 16:00 часа.

Тази неделя – 29 август, ще бъде отворен още един пункт – в НЧ „ Асен Златаров “ в кв. „ Христо Ботев “ с работно време от 9 до 16:00 часа.

Столичани могат да избират от всички позволени в Европейски Съюз ваксини. Медицинските екипи, които ще съветват жителите и ще слагат ваксини, са от 12 ДКЦ, 17 ДКЦ, 11. ДКЦ, IV МБАЛ и II МБАЛ. Кампанията се реализира благодарение на Столичната РЗИ и екипите на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ на Столичната община.

През делничните дни жителите имат опция да се имунизират в общинските ДКЦ-та.

Продължава и самодейността на Столична община за имунизация на колективи на място. Това се прави при предварителна поръчка от предприятия и компании посредством уеб страницата на Контактния център на Столична община.

От 1 септември се одобряват и поръчки за слагане на ваксини на работещите в учебни заведения и детски градини.

Столичната община започва и нова осведомителна акция „ Дай рамо на твоята най-хубава отбрана! Ваксинирай се! “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР