И тази събота и неделя - 21 и 22 август,

...
И тази събота и неделя - 21 и 22 август,
Коментари Харесай

„Зелените коридори“ за ваксини срещу Covid-19 този уикенд в София



И тази събота и неделя - 21 и 22 август , искащите да си слагат ваксина против Covid-19, ще могат да го създадат в 6 изнесени кабинета , проведени от Столичната община и Столичната РЗИ.

В тези дни ще се слагат ваксини в пет търговски центъра от 13:00 до 18:00 часа – The Mall, " България Мол ", Мол " Парадайс ", " Сердика център " и " Ринг Мол ".

От 09:00 до 16:00 ч. ще работи медицински екип в Културния дом в кв. " Дружба ", който е покрай парка с езерото.

Столичани могат да избират от всички позволени досега от Европейски Съюз ваксини. Общо от началото на акцията през уикендите са сложени близо 15 000 дози.

Медицинските екипи във всички пунктове са от общинските диагностично-консултативни центрове (ДКЦ) и многопрофилни лечебни заведения, а обезпечаването на имунизациите – благодарение на Столичната РЗИ и екипите на „ Аварийна помощ и предварителна защита “ на Столичната община.

През делничните дни жителите имат опция да се имунизират в общинските ДКЦ-та , където от 17 май до 19 август са сложени общо 15 586 дози ваксини.

Повече информация за кабинетите за имунизация може да се откри.

Продължава и самодейността за имунизация на колективи на място , допълват от Столичната община. Те се правят при предварителна поръчка от предприятия и компании. На уеб страницата на е оповестено заявление, което шефовете на компаниите могат да попълнят, с цел да заявят, че желаят имунизационен екип да ги посети на място.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР