И тази година по традиция 9 септември стана повод за

...
И тази година по традиция 9 септември стана повод за
Коментари Харесай

Традиционно 9 септември скара депутатите: ДБ напусна залата

И тази година по традиция 9 септември стана мотив за разногласия и замяна на реплики сред част от депутатите. Както съвсем постоянно всичко стартира с декларация от парламентарната естрада.

" За да има помиряване, би трябвало да има смирение ", съобщи депутатът от " Демократична България " и зам.-председател на Народното събрание Атанас Атанасов в декларация от името на групата на Демократична България. " Да напомня на народните представители и цялата българска общност, че през днешния ден е 9 септември. На тази дата през 1944 година е осъществен типичен държавен прелом с присъединяване на непозната армия. Българската страна е окупирана от Червената войска и под въздействието, проведено и логистично обезпечено от тази непозната войска, в България е осъществен прелом, който след това дава опция да бъде открит комунистически режим, който 45 години разделя българската нация. Без да звучи патетично, само че би трябвало да бъдат припомнени избрани условия, тъй като е значимо да има памет за това, което се е случило ", сподели той.

Последва декларация на социалистите. " 9 септември е празник за доста хора, както и за родителите на депутатите от " Демократична България ", съобщи Александър Симов от  " Българска социалистическа партия за България ". " От всеки различен съм очаквал декларация за 9 септември, само че не и от " Демократична България ". Половината отсам са деца на остарялата номенклатура ", добави той. Симов уточни, че парламентарната естрада помни ужасно доста политически есета по тематиката за 9 септември: " Помни ужасно доста политически извършения. Тази естрада помни всевъзможни оратори, които са изкарвали политическите си комплекси по най-неочаквани и поетични способи. Изненада няма. 9 септември не би трябвало и не може да бъде употребена като политическа дъвка на някои сили, тъй като не могат да предложат проект за България през днешния ден и постоянно да се пробват с мръсните си пръсти да бъркат в историята ", посочи той.

По време на декларацията на Симов депутатите от " Демократична България " напуснаха залата. " Напускайте залата, потвърждавате единствено какъв брой съм прав ", обърна се той към тях. По думите му от " Демократична България " са подготвени да кажат всичко, само че когато пристигна моментът да чуят непознатото мнение, напущат залата. " Ето това непрекъснато разделяне в България ражда нашата неспособност да родим взаимен план за бъдещето ", счита социалистът. Той е на мнение, че онова, което е станало в предишното, може да бъде подложено на критика доста, само че е почнал " строежът на една друга България ". " Започна градеж на нещо друго и никой няма право да споделя на хората, които са се борили и са дали живота си, че са нарушители. Дадените жертви от левицата срещат ето това - напускането на залата и по-късно се питаме за какво в България нищо не върви. Защото нашата история я употребяват ето такива - децата на остарялата номенклатура, с цел да могат да пишат политически биографии ", смята депутатът от Българска социалистическа партия. Според него на историята би трябвало да може да се гледа умерено.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР