И тази година крал Чарлз III и кралица Камила ще

...
И тази година крал Чарлз III и кралица Камила ще
Коментари Харесай

Крал Чарлз III и Камила ще поведат коледната програма в Бъкингамския дворец

И тази година крал Чарлз III и кралица Камила ще бъдат отпред на коледната стратегия.

По-рано тази седмица Бъкингамският замък удостовери, че двамата ще участват на утринна работа в църквата в Сандрингам на Коледа. Към двойката ще се причислят и други членове на кралското семейство и ще създадат дружно шествието идващия понеделник.

Кралските особи от генерации честват Коледа в Сандрингам в Норфолк, а разходката им до близката черква " Света Мария Магдалена " на 25 декември се е трансформирала в празнична традиция. Миналата година бе изключително значима, защото Чарлз и Камила за първи път поведоха фамилията на новото кралско ръководство, както и се върнаха към годишната традиция за първи път от 2019 година насам заради пандемията Коронавирус.

След гибелта на кралица Елизабет II през септември 2022 година Чарлз " пожела да резервира доста от традициите на починалата си майка ", описа пред People Каролин Пери, създател на книгата " The Corgi and the Queen ". За тази цел идният празник евентуално ще наподобява доста на миналогодишния, защото кралското семейство е педантично във връзка с коледните си обичаи.

Известно е, че си разменят дарове в навечерието на Коледа, а не на самата Коледа, което е продължение на немския бит, въведен от баварския брачен партньор на кралица Виктория, принц Алберт, в средата на XIX век. Известно е също, че фамилията не си разменя скъпи дарове. След размяната им на Бъдни вечер и утринната коледна работа, кралските особи ще се отдръпват в Сандрингам Хаус за обичаен коледен обяд, а след него монархът ще се обърне към своите жители в годишно телевизионно послание.

Крал Чарлз зададе личен звук с първата си коледна тирада като суверен предходната година и я снима в куира на параклиса " Сейнт Джордж " в замъка Уиндзор, където са заровени Кралицата и татко му, принц Филип. За разлика от него кралица Елизабет нормално снимаше речта си в Бъкингамския замък, седнала на бюро и заобиколена от фотоси на членове на кралското семейство. Решението на Чарлз да се изправи му придаде дейна позиция по време на речта и той говореше с повече страсти, в сравнение с бе особено за майка му, счита специалистът по езика на тялото Джуди Джеймс.

Кои са обаче останалите членове, които ще участват, остава в загадка. Като принц и принцеса на Уелс, принц Уилям и принцеса Катрин евентуално ще бъдат дружно с трите си деца - принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи.
Снимка: Getty Images
Не се чака принц Хари и Меган да се върнат за Коледа в Сандрингам, защото те остават в родния ѝ щат Калифорния с децата си - принц Арчи и принцеса Лилибет. Херцогът и херцогинята на Съсекс за последно прекараха Коледа с кралското семейство през 2018 година

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР