И тази година българи масово практикуват еднодневните почивки на гръцките

...
И тази година българи масово практикуват еднодневните почивки на гръцките
Коментари Харесай

Все повече благоевградчани ходят на плаж в Гърция, но само за ден

И тази година българи всеобщо практикуват еднодневните почивки на гръцките плажове. Автобусните турове за един ден са желан пестелив вид за плаж.

Еднодневните летни почивки се провеждат в дните сряда, събота, и неделя. В Благоевград няколко туроператорски компании оферират тази услуга. Предпочитани са околните дестинации Тузла, Неа Перамос, Ставрос и Аспровалта. Поради огромното търсене автобусните места се резервират седмица напред.

" Около 200 км са в посока, отиване и връщане от Благоевград. В момента на границата се работи извънредно добре, в действителност са се стиковали, ревизират извънредно бързо се минава границата, за което поздравяваме " Гранична полиция ". И за трите дни вършим по два рейса “, споделя пред Българска национална телевизия Таня Пенчева, уредник на пътувания.

Еднодневният плаж в Гърция през месец юли коства 30 лв., през август цената е 32 лв.. Включва превоз с лицензиран рейс, гранични и магистрални такси и лидер от компанията туроператор.

Росица Байрактарска е преподавател по специалност. През ваканционните месеци постоянно посещава гръцките плажове.

" Не ме тормози пътя, защото съм водач и шофирането повече ме изморява, в сравнение с да се возя, както и опашките на границата също не ме тормозят. Има добра организация, бързо се минава границата “, споделя тя.

Цената за чадър и шезлонг се е повишила с към 50 евро цента по отношение на предходната година и варира сред 3 и 5 евро. В цената влиза и консумация на фрапе или кафе, и бутилка минерална вода. Росица прави бърза равносметка.

" Една еднодневна отмора в Гърция ми излиза към 20-30 евро, защото 30 лв. е превоза. Ти като не шофираш, се отпускаш в рейса, и рейсът те кара от началната точка непосредствено до крайната точка, която е в Гърция - хубавото море и хубавата плажна линия “, изяснява тя.

Интересът към еднодневното летуване не стопира и през месец септември. Ако времето разрешава, еднодневните почивки ще има и през месец октомври, споделят туроператорите.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР