И талианската полиция използва днес водни оръдия и сълзотворен газ

...
И талианската полиция използва днес водни оръдия и сълзотворен газ
Коментари Харесай

Сблъсъци между полицията и противници на здравния пропуск в Италия

И талианската полиция употребява през днешния ден водни оръдия и сълзотворен газ в североизточния пристанищен град Триест, с цел да разпръсне стачкуващи, протестиращи против здравния пропуск, който от петък е наложителен за достъп до работното място, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Десетки служители на реда в снаряжение за битка с вълнения се изправиха против стотици стачкуващи, основно докери.

От петък, когато здравният пропуск стана наложителен за тях, те започнаха да блокират един от входовете на пристанището.
"Свобода, независимост! " скандираха стачкуващите. Други викаха: "Не сме насилници, свалете щитовете си! "

Полицията съумя да освободи входа на пристанището чак след няколко часа и изтласка стачкуващите към прилежащ паркинг.

В петък докерите бяха оповестили стачка, макар че имат опция да си създадат тест гратис, а акцията им притегли участници и от други градове.

Здравният пропуск, който удостоверява, че притежателят му е имунизиран, неотдавна е оздравял от коронавирус или има негативен тест, в петък стана наложителен в цяла Италия.

Това ново условие провокира протестни демонстрации на Апенините, само че множеството не бяха всеобщи и не доведоха до вълнения. В Триест над 6500 души стачкуваха в петък във върховия миг на готовност.

Макар че 85 % от италианците на възраст над 12 години са получили най-малко една доза ваксина, което им дава право да получат здравен пропуск, се счита, че към 3 милиона работещи италианци не са имунизирани.



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР