и , свързани с природния газ, доведоха до организирането на

...
и , свързани с природния газ, доведоха до организирането на
Коментари Харесай

#ГАZwithme: Новият кабинет провокира протести на третия ден от работата си

и, свързани с природния газ, доведоха до организирането на два митинга пред президентството още на третия ден от новата изпълнителна власт.

И двата са свикани за 19 ч. пред постройката на " Дондуков " 2.

Първият е проведен от Мартин Темелков и Бебо Халваджиян, които са нарекли събитието #ГАZwithme - по прилика с митингите от 2013 година против избора на Делян Пеевски за ръководител на ДАНС.

Те цитират информацията за това, че служебният кабинет " се пробва да блокира газовата връзка с Гърция, която е вярата на България за самостоятелност от Русия ", както и уволненията в първите дни след промяната на държавните управления.

" Такава чак безочливост е необикновена. Ясно че петък през август не е най-хубавото време за цивилен начинания, само че може би и това им е задачата ", се споделя в позицията на уредниците на митинга.



" Демократична България " също свика симпатизантите си в символ на противоречие с решенията на служебния кабинет.

" С всички свои дейности досега служебният кабинет демонстрира, че сменя геополитическата посока на България и ни води към взаимозависимост от “Газпром ”, саботирайки енергийната диверсификация на страната. Служебното държавно управление на Радев употребява процедурни хватки, с цел да попречи на узаконяването на интерконектора с Гърция, по който можем да получаваме по-големи количества на ниска цена азерски газ ", се споделя в позицията на Демократична България.

" Няма да позволим реституция на ролята ни на задунайска губерния ", се споделя още в техния зов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР