И Софийският апелативен съд отказа по-лека мярка за неотклонение на

...
И Софийският апелативен съд отказа по-лека мярка за неотклонение на
Коментари Харесай

И Апелативният съд не пусна Кристиан Николов от ареста

И Софийският апелативен съд отхвърли по-лека мярка за неотклонение на обвинения за гибелта на журналиста, предава БНР.
22-годишният Кристиан Николов изиска да е под " домакински арест ", който да се управлява с електронна гривна. Това е следващ опит на обвинявания да излезе от ареста, където се намира от края на април - след злополуката. Подробности за случая и развиването на разлседването ще намрите в.
 Делото за гибелта на Милен Цветков: Обвиняемият желае преразпити на очевидци Делото за гибелта на Милен Цветков: Обвиняемият желае преразпити на очевидци
Осем претенции, в това число преразпити на към този момент разпитани очевидци и отводи на движимости лица изискал Кристиан Николов и юриста му. Той е об...
Какви са претекстовете за решението на апелативните съди?
Според Веселин Пенгезов, Десислав Любомиров и Атанаска Китипова по делото са събрани задоволително доказателства, че, шофирайки с висока скорост след приложимост на опиати и пренебрегвайки аления светофар, Кристиан Николов е блъснал колата на Милен Цветков, което е довело до гибелта му.
Обстоятелството, че с дейностите си 22-годишният млад мъж е заплашил живота и на други участници в придвижването, които по това време са били на кръстовището, където на Великден стана тежкия пътен случай, стимулира тримата апелативни съдии да заключат, че той е с висока степен на социална заплаха.
Според тях макар чистото правосъдно минало, неналичието на криминалистични регистрации и положителните характеристични данни, държанието на Кристиан преди и по време на случая вършат действителна, а не хипотетична заплахата на независимост той да извърши друго закононарушение.
 Обвиненият за убийството на Милен Цветков с основно самопризнание Обвиненият за убийството на Милен Цветков с основно самопризнание
Обвиняемият за убийството на Милен Цветков – Кристиан Николов, се е движел с 99 километра в час. Няма данни за спирачен път. Това...
Съдът не разяснява обвиняването на Николов за съзнателно причиняване на гибелта на Милен Цветков с аргумента, че това ще се обяснява по време на правосъдния развой.
А той, в случай че се съди по уверенията на прокуратурата, би трябвало да стартира скоро, защото следствието към този момент е завършило и следва правенето на обвинителния акт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР