И Продължаваме промяната, и Демократична България са готови да приемат

...
И Продължаваме промяната, и Демократична България са готови да приемат
Коментари Харесай

ПП чака опозицията сама да даде подкрепа, ДБ зове премиерът да я търси

И " Продължаваме промяната ", и " Демократична България " са подготвени да одобряват помощ от опозицията в лицето на ГЕРБ и Движение за права и свободи в името на приемането на пакет от законодателни ограничения за асимилиране на европарите от проекта за възобновяване и преодоляване на ценовата рецесия.

Това се разбра през днешния ден от думите на шефката на кабинета и държавен представител Лена Бориславова, както и от тези на съпредседателя на Демократична България Атанас Атанасов. Бориславова приказва пред бТВ, а Атанасов - пред Нова тв. Но посланието бе общо: има 22 закона, които би трябвало да бъдат признати и променени поради средствата от проекта, с цел да не загубим тези пари, както и да се одобри актуализацията в бюджета и за това би трябвало да се търси път към опозицията за болшинство в Народното събрание.

Очерта се обаче разлика - Бориславова приказва за поддръжка, " в случай че някой пристигна " и я даде, а Атанасов прикани мандатоносителят Политическа партия да бъде самодейната страна.

" Ще създадем всичко допустимо да не се стига до предварителни избори " - даде поръчка говорителката на кабинета, само че не уточни по какъв начин.

" Ако някой пристигна и заеме кардинална позиция и не изиска в подмяна парични суми, постове и други сходни, несъмнено, че за нас ще е значимо с всевъзможни сили да прокараме бюджета ", добави Бориславова.

" Тези хора там, депутатите, са определени да пазят българските ползи и аз не знам кой ще е този народен представител, коийто ще каже, че не поддържа 25 ст. отстъпка за горивата, или кой ще е този народен представител, който ще застане против нарастването на пенсиите, което не сме виждали общо сумарно 12 години ", съобщи още тя, с което даде да се разбере още веднъж, че ще се разчита на самостоятелната " съвест " на всеки един депутат.

" Трябва да се търси поддръжка за това държавно управление и това е лидерска работа - на първата политическа мощ, на министър-председателя " - съобщи редом обаче Атанас Атанасов.

И на собствен ред уточни какъв брой е значимо да съществува държавно управление, подкрепено с болшинство от Народното събрание, с цел да можем да получим парите по проекта.

Атанасов се страхувал от две неща: " да не загубим парите от Европейски Съюз и да няма преформатиране на политическото пространство, което да изиска излизане на българия от Европейски Съюз и НАТО ".

На неколкократно заложените въпроси по отношение на диалози с ГЕРБ и Движение за права и свободи в търсене на такава поддръжка, той уточни:

" Отново ви споделям, че не е наша работа. Има първа политическа мощ, която и да падне кабинетът, ще получи мандат. Ние сме подготвени на подобен вид диалози, само че да не изпреварваме събитията ".

" Питате подготвени ли сте за компромис. А тези, които са в съпротива, подготвени ли са на компромис в името на интетреса на България? ", уточни водачът на ДСБ сходно на Бориславова.

И в обобщение прикани " да се търси национално виновното държание ".

" Ако (Бойко) Борисов желае да помогне, по-добре да си стои в Банкя и да не върви из страната да я буни ", направи въпреки всичко разграничаване Атанасов сред водача на ГЕРБ и депутатите на партията, от които се чака поддръжка.

Очаквайте подробности
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР