И през тази година най-много са отпуснатите целеви помощи за

...
И през тази година най-много са отпуснатите целеви помощи за
Коментари Харесай

Най-много помощи за отопление пак са за дърва и въглища

И през тази година най-вече са отпуснатите целеви помощи за отопление с твърдо гориво (дърва и въглища) - 225 389, като 2 250 от тях са в натура.

На 30 006 лица и фамилии помощта е отпусната за отопление с електрическа енергия, на 5 166 за парно и на 440 за природен газ, по данни на Агенцията за обществено подкрепяне.

Общо 288 350 са фамилиите, които са подкрепени с целева помощ и с еднократна финансова поддръжка за отопление през тази зима.

От тях 261 001 са получили целева помощ за отопление за петте месеца на отоплителния сезон в размер на 523.55 лева, а утвърдените за приемане на еднократна финансова поддръжка от 300 лева са 27 349.

Най-голям брой са получилите целева помощ за отопление в областите Пловдив - 20 772, Благоевград - 20 739 и Враца - 12 669.

Еднократната финансова поддръжка за отопление в размер на 300 лева беше въведена от служебното държавно управление, което обезпечи и спомагателни разноски за изплащането й. Тя е предопределена за всички, на които е отказано отпущането на целева помощ за отопление заради превишаване на избрания диференциран приход с до 30 лв. или поради несъблюдение на условието за 6-месечна регистрация в дирекция "Бюро по труда ", която да е дейна и към 1 ноември.

От нея можеха да се възползват и хората, които дават отговор на критериите за приемане на целева помощ за отопление, само че не са кандидатствали за нея в избрания за това период - до 31 октомври 2021 година

Тя се изплаща еднократно, според определения от хората метод - по персонална банкова сметка или посредством „ Български пощи “. За тези, които са декларирали приемането на помощта по банков път, средствата към този момент са преведени по посочените от тях персонални сметки.

Изплащането на еднократната финансова поддръжка посредством териториалните поделения на „ Български пощи “ ще бъде в интервала от 9 и до 23 декември 2021 година в това число. Ако някой няма опция да получи персонално помощта си в пощенския клон, това може да направи негов родственик или непосредствен с нотариално заверено пълномощие.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР