И през следващите часове продължават предупрежденията за опасен вятър -

...
И през следващите часове продължават предупрежденията за опасен вятър -
Коментари Харесай

Остават в сила предупрежденията за опасни ветрове


И през идващите часове не престават предизвестията за рисков вятър - изключително в югоизточните региони и на север от планините. Към ураганните пориви през днешния ден се прибавиха и гръмотевиците. Всичко това се случва във въздуха, в който има доста частици прахуляк от Сахара.

През нощта ще продължи да духа югозападен вятър, в множеството региони ще е сдържан, в Югоизточна България и тук-там северно от планините – краткотрайно мощен.

Над по-голямата част от страната облачността ще е раздрана, по-значителна - над планините и на обособени места, основно там, ще превали дъжд, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Минималните температури ще са най-вече сред 8 и 13 градуса, в София - към 9 градуса.

В събота облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове и тук-там в Западна и в Централна България ще превали, в обособени региони - и ще прегърми.

През деня ще продължи да духа най-вече сдържан югозападен вятър; по здрач ще стартира да отслабва, ще се ориентира от запад и с него ще прониква леден въздух.

Дневните температури едва ще се намалят и оптималните ще са сред 17 и 22 градуса, в София - към 17 градуса. Атмосферното налягане едва ще се увеличи, само че ще се задържи доста по-ниско от междинното за месеца.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР