И преди съм казвала, че харесвам късометражното кино и се

...
И преди съм казвала, че харесвам късометражното кино и се
Коментари Харесай

Български късометражен филм, отличен със Златна роза, на So Independent

И преди съм казвала, че одобрявам късометражното кино и се впечатлявам от него. Една от аргументите се крие в интензивността на въздействията, посланията и внушенията, които то умее да основава и да насочва към фена. А що се отнася до българското късометражно кино, не бих пропуснала опцията да виждам нещо ново. Награденият със " Златна роза " тази година филм на Владимир Петев –  " Куче ", участва в програмата на с две прожекции. След учебните  " 17 към 1 " (2008) и " Елена през август " (2010)  е първият късометражен филм на режисьора Владимир Петев след дипломирането му от Руския държавен университет по кинематография " С. Герасимов " (Москва). Сценарият му е написан в съавторство с Гийом Проценко. В основните функции ще забележим актьорите Делян Илиев и Деляна Хаджиянкова. Участват още Иван Савов, Стефан Денолюбов, Станислава Николова, Ирина Андреева, Юлиян Петров, Тодор Близнаков.

Лентата ще ни води там, " където прекарванията се случват оттатък събитията и думите ". Двама непознати непредпазливо ще прекарат деня си дружно: млад мъж със синина на окото, който незабавно се нуждае от пари и желае да получи хонорара си по банков път, и безмълвна служителка на междинна възраст, чието куче е тежко болно. Обикновеният на пръв взор ден увлича във все по-странния си темп, избран от външните случки и от личното светоусещане на героите. Филмът насочва предпазлив взор към фините и неуловими влакна в човешките взаимоотношения.

са на 29 октомври от 16:00 ч. в кино " Одеон " и на 1 ноември от 18:30 ч. в " Дом на киното ". Билетите са към този момент в продажба на касите на двете кина.

можете да разгледате нашата селекция от филми на So Independent.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР