И половината страни от ЕС да пожелаят да се включат

...
И половината страни от ЕС да пожелаят да се включат
Коментари Харесай

Мартин Димитров: С повече конкуренция и с повече внос могат да бъдат намалени цените на газа

" И половината страни от Европейски Съюз да пожелаят да се включат в един енергиен алианс и дружно да купуват газ - отново прави работа. Този вид би трябвало да е позволен и да работим редом и по него.... Едно такова обединяване би купувало големи количества, а когато купуваш огромни количества, можеш да постигнеш доста удобни цени ". 

Това съобщи пред БНР депутатът от Демократична България Мартин Димитров, ръководител на икономическата комисия в Народното събрание, който предложи Европейска комисия да стартира да купува като обединен консуматор газ за всички страни от Европейски Съюз .

" Европейски Съюз има минимални равнища на акцизите за доста артикули, в това число за горивата. Всеки взема решение къде да бъде над тези равнища. България е навръх минималния вероятен данък, не можем да слезем по-надолу ", изясни той.Димитров уточни, че Европейски Съюз има обща митническа политика за трети страни - общи мита - и предложи за 6 месеца те да бъдат понижени или отстранени, за дd се усили вносът на чувствителни артикули в Европейски Съюз: " С повече конкуренция и с повече импорт могат да бъдат понижени цените на стоките ". Интервюто на Людмила Железова с Мартин Димитров в предаването " Нещо повече "  можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР