И от нас да го знаете - няма начинаещи готвачи,

...
И от нас да го знаете - няма начинаещи готвачи,
Коментари Харесай

Бисквитена торта за начинаещи готвачи

И от нас да го знаете - няма начинаещи готвачи, а единствено такива, които не са си прочели добре рецептата

Необходими Продукти

● бисквити - 1 пакет елементарни
● прясно мляко - 1 л
● нишесте - 1 пакет
● захар - 1 ч.ч.

Начин на подготвяне

От прясното мляко се отделя 150 мл, в които се изсипва нишестето и се разбърква добре, с цел да не остават топчета. Да се получи хубава единородна примес.

В чаена чашка се оставя малко мляко, което ще е належащо за размразяване на бисквитите.

Останалата част от млякото се загрява, дружно със захарта. Когато млякото заври, към него се прибавя разрушеното нишесте. Котлонът дано още да работи, само че не спирайте да бъркате крема, до момента в който се сгъсти задоволително. След това изгасете котлона.

Приготвяме си съд, в който ще редим бисквитите. Започваме да редим долния пласт, като всяка бисквитка авансово се топи в заделеното в чаена чашка мляко.

Редим един ред бисквити, по-късно заливаме с крема. След това втори ред бисквити и след това отново заливаме с крем. Така вършим до момента в който ни свършат продуктите. Отгоре може да използваме друг тип декорация за бисквитената тортичка.

В случая аз съм употребила сладко от бели череши и детски бисквити. Но можете да употребявате всевъзможни сладки неща. Оставете въображението ви да работи. Сервира се студена! Тази тортичка е доста успешен пестелив десерт.

Приятен вкус! Бисквитената торта за начинаещи готвачи е страхотна.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР