И от днешния брифинг на премиера не стана ясно кои

...
И от днешния брифинг на премиера не стана ясно кои
Коментари Харесай

Не е ясно кои мерки остават след 15 юни


И от днешния брифинг на премиера не стана ясно кои тъкмо ограничения може да останат в действие след 15 юни, когато завършва оповестената от здравния министър изключителна епидемиологична конюнктура. Вчера Бойко Борисов заяви, че след 15 юни „ ще останат единствено обществените ограничения “. Но не разясни какво значи това. Днес имаше въпроси от медиите по тематиката, само че още веднъж нямаше съответен отговор. Премиерът хем сподели, че хората би трябвало да са бдителни и да не се успокояват, че всичко е минало, хем добави, че маските ще са за тези, които са по-страхливи. После пък разясни, че всяко решение е предпоследно и че не е ясно дали до 15 юни няма да се случи нещо изключително.

Две неща са изрично потвърдени – дистанцията и дезинфекцията и смятам, че всеки българин би трябвало да се води от това предписание и не би трябвало за всяко нещо да пишем писмен знак по писмен знак какво ще се случи, опита да подреди мислите си Борисов. И от 15-и нататък би трябвало да си мием ръцете, по опция постоянно, който е по-страхлив да си носи маска, добави министър председателят.

Борисов уточни, че хората би трябвало да свикнат със съществуването на вируса, за който няма лекарство и ваксина и че би трябвало да се пазят.

Обяви, че е разговарял с гръцкия си сътрудник и свободното влизане в страната ще става не по-рано от 15 юни.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР