„И Лозан Панов приема президентът да назначава председателя на антикорупционния

...
„И Лозан Панов приема президентът да назначава председателя на антикорупционния
Коментари Харесай

Нинова: И Лозан Панов приема президентът да назначава председателя на антикорупционния орган

„ И Лозан Панов приема президентът да назначава ръководителя на антикорупционния орган. Проведохме сериозен и професионален диалог. Има съвпадане на мненията по два значими за нас въпроса и едно разминаване ". Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след срещата с ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов по предлагания от левицата антикорупционен закон.

„ Г-н Панов счита, че не е противоконституционно и е добре президентът да дефинира ръководителя на органа. Той се съгласи, че е значимо този орган да има проверяващи функционалности. " - означи ръководителят на левицата.

Корнелия Нинова съобщи, че с ръководителя на Върховен касационен съд са останали на разнообразни позиции във връзка с прокуратурата. „ Той счита, че би трябвало да се направи по-комплексна промяна и тя да обгръща смяна и в прокуратурата. Това обаче минава през смяна в Конституцията, което Българска социалистическа партия не споделя като мнение. Имаме политическо решение да не се трансформира Конституцията ", изясни тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР