и култура и по повод 60-годишнината му. Калина Цанева е

...
и култура и по повод 60-годишнината му. Калина Цанева е
Коментари Харесай

Калина Цанева: Участието в Детския радиохор формира невероятна ценностна система



и просвета и във връзка 60-годишнината му.

Калина Цанева е взела участие 6 години в Детския радиохор:

" Започнах през 2007 година, когато бях на 8 и се наложи да приключа стажа ми през 2013, когато отпътувах за Англия за английски лицей ", сподели за БНР Калина Цанева.

Калина Цанева напомни за първата ѝ среща с починалия маестро Христо Недялков.

" Когато влязох бях доста обезпокоена, само че когато видях изражението на маестрото се почувствах доста спокойна като част от нещо, което е извънредно възвишено, което е и облика на Детския радиохор “, добави в предаването " Рано в неделя " Калина Цанева.

По думите на Калина ценностната система, която е образувана в нея от присъединяване ѝ в Детския радиохор е сложила основите на нейния триумф досега:

Да бъдеш хорист или хористка в детския радиохор не е самото пеене, то е част от една общественост, която основава невероятна ценностна система, първо невероятна дисциплинираност, пунктуалност, отговорност, величественост , която те кара да се стремиш към най-големите върхове и да вярваш в себе си посредством огромната сцена “.

Калина е отпътувала за Англия, когато е била на 14 години. Завършила е компетентност „ Компютърни науки “ в Университета Куин Мери в Лондон.

Тя показа, че след 7 години в Лондон е решила да се върне в България и от една година работи в частна компания.

В момента се занимавам с финтех в моята работа, което няма нищо общо с музиката . Финтех е финанси и компютърни науки и за мен това е кариерният път, по който желая да поема, само че музиката и Детският радиохор остават в мен вечно “.

Калина разяснява, че маестра Венеция Караманова има невероятна мощ, която вдъхва доста на хористите и публиката усеща нейната пристрастеност към това, което прави:

„ Тя е толкоз новаторска в метода, по който прави концертите, всичко изпипва до перфекционизъм и е толкоз взискателна постоянно и извънредно блага. За мен тя е необикновен създател, който постоянно ще гледа нагоре “.

След като приключила колежа в Уелс, кандидатствала компютърни науки в университета Queen Mary в Лондон, който приключила с най-висока степен (First-Class Degree) през юли 2020.

" Както множеството български студенти, поради ковид и аз взех решение тогава да се прибера в България. От тогава до момента работя в консултантския отдел на Deloitte Bulgaria, където започнах като стажант, а в миг съм data analyst. Преди две седмици ме одобриха в един от двата ми мечтани университета - Imperial College London -  за магистърска степен по Financial Technology, с което се занимавам и в Deloitte. В момента интензивно диря финансиране за таксата ми за образование, която е в размер на 37,500 английски паунда ".
Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР