И другите три деца на семейството от генералтошевското село Кардам

...
И другите три деца на семейството от генералтошевското село Кардам
Коментари Харесай

И другите деца от семейството в Кардам са в болница

И другите три деца на фамилията от генералтошевското село Кардам са признати в Многопрофилната болница за интензивно лекуване в Добрич, заяви Дарик нюз. Оттам отхвърлиха да дадат повече информация за положението на децата. В момента при тях е шефът на болничното заведение доктор Светозар Байчев.
9-годишно момченце умря, а две от сестрите му са в болница. Съмненията са за хранително отравяне.
Медикът, отзовал се на сигнала за децата със съществени стомашни неразположения в Кардам преди дни, е подценил случая, при който 9-годишно момченце умря, а две от сестрите му са в болница. Това споделиха съседи на почерненото семейство пред „ Здравей, България” по NOVA. И допълват, че откакто трите деца са повръщали по едно и също време, лекарят е трябвало да ги изпрати в болница.
Все още не е ясна точната причина за нещастието, само че се допуска, че случилото се е разследване на хранително отравяне.
От дома на фамилията, в което се отглеждали общо шест деца, са конфискувани храни. Проверен е и магазинът, от който майката, бабата и дядото на потърпевшите деца са пазарували, сподели кметът на Кардам Георги Николов.
Той добави, че трите здрави деца са настанени краткотрайно в дом, с цел да бъдат отдалечени от евентуално рисковата за тях среда.
По думите му бабата и дядото са правили всичко, с цел да гледат децата, Работили са, с цел да има храна. Децата са ходил на учебно заведение.
Дядото, който е бил с децата, описа, че вечерта в събота те повръщали.
Това са шест българчета и страната трябваше да помогне, счита кметът.
Семейство, което се състои от майка, дядо, баба и шест деца на възраст сред 4 и 13 години, вечеряло в събота, след което на няколко от децата им прилошало. В неделя сутринта е извикан доктор от Спешния кабинет в Кардам. Лекарят поставил инжекции против повръщане, тъй като децата са имали признаци на неразположение от храна.
Майката и бабата взели участие в изборите, като членове на секционни изборни комисии, а децата останали денем с дядото. Вечерта на 9-годишното момченце още веднъж му станало зле. Малко откакто оповестява, че не се усеща добре, умира.
Малко по-късно още две деца – момиченца на 7 и 11 година са откарани в болница в Добрич, а по-късно са трансферирани във Варна.
Освен това е разпоредена е инспекция на храната, която са консумирали децата. Ще бъде тествани и комерсиалният обект, където са купували питателните артикули, както и учебният стол в главно учебно заведение „ Христо Смирненски “ в Генерал Тошево, където са учили умрялото момченце, сестричката му и още едно от децата. Проверката на храните в учебния стол е предоставена на регионалната дирекция по сигурност на храните в Добрич.
Дирекцията по обществено подкрепяне в Генерал Тошево би трябвало да даде здравно-социални услуги и наблюдаване на останалите деца в многодетното семейство.
По досъдебното произвеждане са назначени токсикологични експертизи. Изследват се проби, взети при аутопсията на 9-годишното момче. При нея не са открити забележими аргументи или увреждания на вътрешните органи на детето, които да са предизвикали гибелта му.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР