И до днес в България може да се открият пчелари,

...
И до днес в България може да се открият пчелари,
Коментари Харесай

От пчелите за хората – медът „Тръвна“

И до през днешния ден в България може да се открият пчелари, които употребяват тръвната – първичен тип кошер, действителен под тази форма повече от хиляда години. Ето за какво избрахме да назовем по този начин меда, който произвеждаме - с цел да подчертаем приемствеността в този античен занаят – пчеларството.

 
Съвременните кошери оферират доста по-добър метод за следене и надзор на целия развой. Именно поради това създадохме наши лични пчелини, с цел да разберем по-добре процесите, пчелите и пчеларите и да можем да оставим нашия позитивен отпечатък. Работим в отлични партньорски взаимоотношения с пчелари от цяла България.

Отдадени сме да произвеждаме и доставяме пчелен мед и артикули от мед с най-високо качество, с цел да можем да предложим на хората чист естествен артикул. Преди да бъде набавен от пчеларите, медът се изследва при най-високия надзор за качество в международни сертифицирани лаборатории QSI и Intertek в Германия, като всеки мед се ревизира за над 650 индикатора, измежду които HMF, водно наличие, диастазна интензивност, pH, съществуване на добавени захари, фруктозно-глюкозно съответствие, GMO и други Може да видите проучванията на медовете тук.

Едва откакто получените резултати подхождат на стандартите ни и покриват условията ни, медът идва в завода ни в Пловдив, където се хомогенизира, след което се цялостни в бурканчета, като всяко се ревизира персонално от човек на линията, дали е качествено и добре затворено.
Може да откриете няколко типа мед “Тръвна ” - букет, манов, липов и лавандулов, който се оказва и най-предпочитания от целия ни екип.

Вижте повече за историята и медовете на travna.bg или последвайте “Тръвна ” в обществените мрежи: Facebook тук.
Инстаграм тук.
За контакти с екипа на „ Тръвна “:
Григор Караиванов - 0883580098
 
Темата за пчелите е водеща в най-новия брой на Списание 8. Вижте наличието му тук
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР