И до ден днешен човешкото тяло си остава най-невероятната система.

...
И до ден днешен човешкото тяло си остава най-невероятната система.
Коментари Харесай

10 факта за човешкото тяло, за които дори не сте подозирали

И до ден сегашен човешкото тяло си остава най-невероятната система. Нито един изкуствен интелект или модерна технология не може да го измести.

И тези 10 обстоятелството, предоставени от BrightSide, го потвърждават.

Съвършеният натурален тим

Знаете ли, че с цел да се сведат до най-малко генетичните недостатъци, когато оплодена яйцеклетка е с неверен или повреден хромозомен набор, организмът я отстрани, т.е. настава аборт скоро след оплождане. По този метод доста дами даже не схващат, че са били бременни, тъй като цикълът им просто закъснява с няколко дни. Всъщност това е съвършеният натурален тим.

Количество мегапиксели

Не е доста вярно да сравнявате окото и цифровия фотоапарат. Поне от научна позиция. Ако се абстрахираме от това обаче, ще разберем, че нашите очи виждат света с цели 126 мегапиксела, до момента в който камерите на множеството съвременни телефони стигат единствено до 12.

Дроб колкото апартамент

Знаете ли, че общата повърхнина на белия дроб е колкото един тристаен апартамент? Това е по този начин поради алвеоларната му конструкция и по този метод органът контактува с оптимално количество въздух.

 „ Записано “ видео за една секунда

Знаете ли, че 1 секунда на придвижване от нашето зрение се равнява на близо 21 гигабайта. За информация - 1 секунда видео, снимано с iPhone 7 = 375 мегабайта.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР